"Енфилд" није "Вестфален": Клоп и навијачи...

"Желим да никада више не оду пре последњег звиждука", рекао је помало разочарани менаџер Ливерпула после првог пораза у каријери на клупи "редса".

Фудбал 09.11.2015 | 21:00
"Енфилд" није "Вестфален": Клоп и навијачи...

Ливерпул има до коске верне навијече и сјајну атмосферу на "Енфилду" која дуже од 20 година није награђена титулом првака Енглеске.

Али, није прошло много док се нови менаџер и икона Борусије Дортмунд, Јирген Клоп, није уверио да "Енфилд", ипак, није "Вестфален".

"Окренуо сам се око себе и видео их да одлазе... Осетио сам се прилично усамљеним у том тренутку", рекао је менаџер "редса" после првог пораза на клупи славног клуба.

Ливерпул – Кристал Палас 1:2.

"Гол смо примили у 82. минуту, до краја је било још 12 минута и играло се још осам у надокнади времена, а људи су одлазили са стадиона", рекао је емотивни Немац.

"Ми смо ти који одлучују када је готово. Између 82. и 94. минута можете да дате осам голова ако желите... Али, на томе мора да се ради. Велике одлуке и велики потези догађају се онда када сте уморни и под стресом, и то морамо да научимо".

Додао је...

"Осећам се лоше, јер нам овај пораз нимало није био потребан. Морамо да осетимо то, задржимо тај осећај и запамтимо га, да пожелимо да нам се никад више не догоди".

Како је спонтано променио тему, новинари су га вратили на навијаче и одлазак са стадиона...

"Видите, ја говорим оно што мислим, молим вас да од тога не направите већу ствар од онога што јесте. Нисам разочаран навијачима. Могуће да је лакше напустити стадион на десет минута пре краја, можда постоје разлози", рекао је, али напоменуо...

"Ми смо одговорни за то, морамо да урадимо све да никоме не падне на памет да напусти стадион пре последњег судијског звиждука, зато што до тада може свашта да се догоди. То морамо да покажемо. Данас нисмо..."

"Не желим да улазим у расправу, све је ОК, али можемо много боље. И вечерас смо могли, и генерално".

Глатко је одбацио и помисао на то да би умор могао да буде разлог пораза, зато што су "редси" ове недеље путовали у 4.000 километара удаљени Казан, где су победили Рубин (0:1) у мечу Лиге Европе.

"Не...", одмахнуо је главом.

"Ми морамо да научимо да сами одлучујемо о томе да ли смо уморни. Ми одлучујемо колико смо јаки, колико смо спремни, колико смо потрошени. Нико други, у нама је то. Између утакмице са Рубином и данас, само се о једној ствари разговарало, а то је да ли је превише да исти играч игра две утакмице. Али, понављам, ја сам одлучујем да ли сам уморан, нико други".

Навео је и пример...

"Ако можете да заиграте свом снагом после 15 минута, онда можете да заиграте и од прве секунде. Данас нам је требало времена да се покренемо, али је после било прекасно... Било је позитивних ствари, али то није било довољно. Ако неко мисли да смо пружили све што смо имали, греши. Наравно да можемо више", рекао је.

"Можда не у трчању и кретањима, али можемо да будемо спремнији, орнији, да будемо једноставнији и јаснији, да верујемо више. То се све учи".

"Није проблем да се изгуби фудбалска утакмица, наравно. То се догађа стално, али морамо да научимо нешто из тих пораза. Ако научимо из овог, онда ћемо једног дана рећи да је ово био веома важан пораз", завршио је Клоп.

Коментари / 0

Оставите коментар