"Enfild" nije "Vestfalen": Klop i navijači...

"Želim da nikada više ne odu pre poslednjeg zvižduka", rekao je pomalo razočarani menadžer Liverpula posle prvog poraza u karijeri na klupi "redsa".

Fudbal 09.11.2015 | 21:00
"Enfild" nije "Vestfalen": Klop i navijači...

Liverpul ima do koske verne naviječe i sjajnu atmosferu na "Enfildu" koja duže od 20 godina nije nagrađena titulom prvaka Engleske.

Ali, nije prošlo mnogo dok se novi menadžer i ikona Borusije Dortmund, Jirgen Klop, nije uverio da "Enfild", ipak, nije "Vestfalen".

"Okrenuo sam se oko sebe i video ih da odlaze... Osetio sam se prilično usamljenim u tom trenutku", rekao je menadžer "redsa" posle prvog poraza na klupi slavnog kluba.

Liverpul – Kristal Palas 1:2.

"Gol smo primili u 82. minutu, do kraja je bilo još 12 minuta i igralo se još osam u nadoknadi vremena, a ljudi su odlazili sa stadiona", rekao je emotivni Nemac.

"Mi smo ti koji odlučuju kada je gotovo. Između 82. i 94. minuta možete da date osam golova ako želite... Ali, na tome mora da se radi. Velike odluke i veliki potezi događaju se onda kada ste umorni i pod stresom, i to moramo da naučimo".

Dodao je...

"Osećam se loše, jer nam ovaj poraz nimalo nije bio potreban. Moramo da osetimo to, zadržimo taj osećaj i zapamtimo ga, da poželimo da nam se nikad više ne dogodi".

Kako je spontano promenio temu, novinari su ga vratili na navijače i odlazak sa stadiona...

"Vidite, ja govorim ono što mislim, molim vas da od toga ne napravite veću stvar od onoga što jeste. Nisam razočaran navijačima. Moguće da je lakše napustiti stadion na deset minuta pre kraja, možda postoje razlozi", rekao je, ali napomenuo...

"Mi smo odgovorni za to, moramo da uradimo sve da nikome ne padne na pamet da napusti stadion pre poslednjeg sudijskog zvižduka, zato što do tada može svašta da se dogodi. To moramo da pokažemo. Danas nismo..."

"Ne želim da ulazim u raspravu, sve je OK, ali možemo mnogo bolje. I večeras smo mogli, i generalno".

Glatko je odbacio i pomisao na to da bi umor mogao da bude razlog poraza, zato što su "redsi" ove nedelje putovali u 4.000 kilometara udaljeni Kazan, gde su pobedili Rubin (0:1) u meču Lige Evrope.

"Ne...", odmahnuo je glavom.

"Mi moramo da naučimo da sami odlučujemo o tome da li smo umorni. Mi odlučujemo koliko smo jaki, koliko smo spremni, koliko smo potrošeni. Niko drugi, u nama je to. Između utakmice sa Rubinom i danas, samo se o jednoj stvari razgovaralo, a to je da li je previše da isti igrač igra dve utakmice. Ali, ponavljam, ja sam odlučujem da li sam umoran, niko drugi".

Naveo je i primer...

"Ako možete da zaigrate svom snagom posle 15 minuta, onda možete da zaigrate i od prve sekunde. Danas nam je trebalo vremena da se pokrenemo, ali je posle bilo prekasno... Bilo je pozitivnih stvari, ali to nije bilo dovoljno. Ako neko misli da smo pružili sve što smo imali, greši. Naravno da možemo više", rekao je.

"Možda ne u trčanju i kretanjima, ali možemo da budemo spremniji, orniji, da budemo jednostavniji i jasniji, da verujemo više. To se sve uči".

"Nije problem da se izgubi fudbalska utakmica, naravno. To se događa stalno, ali moramo da naučimo nešto iz tih poraza. Ako naučimo iz ovog, onda ćemo jednog dana reći da je ovo bio veoma važan poraz", završio je Klop.

Komentari / 0

Ostavite komentar