Мандић: Покренућемо „Привредну банку“

Момчило Мандић већински акционар (90%) „Привредне банке Источно Сарајево“ у ликвидацији рекао је данас да Банка располаже са довољно капитала и имовине да може добити лиценцу и поново се бавити банкарским пословима.

Република Српска 09.11.2015 | 22:44
Мандић: Покренућемо „Привредну банку“

„Привредна банка је прије 13 година стављена под принудну управу. Десет година банка је била у привременој ликвидацији, а последње три године се води стечај. Још увијек банка располаже са довољно капитала и имовине да би могла обновити своје пословање, али прије дефинитивне одлуке, сачекаћемо окончање стечаја“, изјавио је Мандић за пословни портал ЦАПИТАЛ.ба након данашњег извјештајног рочишта које је одржано у Окружном привредном суду у Бијељини.

Мандић каже да се већ 13 година троши новац и капитал банке, али га још увијек има довољно да би банка могла у догледно вријеме наставити пословање.

Стечајни управник банке Драгомир Стјепановић изјавио је на данашњем извјештајном рочишту пред стечајним судијом Алидом Нађ Мађарац да Привредна банка тренутно води 21 судски поступак, као тужилац, у четири судска поступка је тужена страна и у 11 поступака се јавља као повјерилац код дужника над којима се води стечајни поступак.

„Пуно је судских поступака који трају осам до десет година, неки су у фази извршења. Одбор повјерилаца је донио одлуку о продаји дијела имовине, комплетно процијењене на 4.888.370 КМ, како би се обезбиједила средства за намирење признатих потраживања повјерилаца“, изјавио је Стјепановић, нагласивши да банка располаже вриједним некретнинама у Зворнику, на Палама, у Шековићима, Сокоцу, Хан Пијеску и Калиновику.

Он је навео и податак да је банка у стечајном поступку оприходовала 1.017.925 КМ, те да је прошлу годину завршила са позитивним финансијским резултатом од 799.600 КМ.

Стечајни судија Алида Нађ Мађарац подржала је одлуку Одбора повјерилаца да се некретнине банке не могу продавати испод једне трећине процијењене вриједности, а Одбору повјерилаца је сугерисано и да са стечајним управником направи процјену о судским поступцима које је даље нерационално водити, те да се код надлежних судова затражи њихова обустава.

Све приједлоге Одбора повјерилаца и стечајног управника једногласно је прихватила и Скупштина повјерилаца Привредне банке Ново Сарајево.

Извор: Капитал

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Семберац

09.11.2015 18:05

Поздрав брату Србину!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

09.11.2015 23:07

Поријекло новца и имовине?

Name

Дно дна

10.11.2015 01:04

Само нам јос овај фали!

Name

ДЕ ГОТХИА

10.11.2015 07:06

ОХО... ВИДИ,ВИДИ, КАКО ИЗЛАЗЕ ОВИ БИВШИ ИГРАЧИ...ЗНАЧИ ПРОМЈЕНЕ ДОЛАЗЕ, АЛИ НЕЋЕМО У ТРАГИЧНУ ПРОШЛОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незвани гост

10.11.2015 08:31

Повратак Филипа Латиновицха је познато дјело Мирослава Крлеже.

ОДГОВОРИТЕ