Венус се утјешила титулом у Кини!

Американка тријумфовала на турниру у Жухаију и вратила се у топ 10 - на седму позицију!

Тенис 09.11.2015 | 15:20
Венус се утјешила титулом у Кини!

Венус Вилијамс је спасила сезону. На утешном завршном турниру сезоне у Жухаију освојила је титулу, пошто је победила Чехињу Каролину Плишкову у два сета - 7:5, 7:6.

Американка је тако оправдала улогу првог фаворита на турниру у Кини и победом се вратила међу првих 10 тенисерки на WТА листи, после више од четири године. Она је напредовала за четири позиције и од понедељка ће бити седма играчица света.

"У Азији сам седам недеља и осећам се као да сам код куће. Јако сам узбуђена што сам освојила свој први трофеј у Џухају. Све тенисерке осећају да су јако добродошле овде и ми ценимо тај ентузијазам", рекла је Венус после освајања трећег трофеја у сезони, након победа у Окланду и Вухану.

Каролина Плишкова има за чим да жали на последњем турниру сезоне. Имала је сет лопту на 6:5 у тај-брејку, али је Вилијамсова два пута освајала директне поена из форхенда и тако освојила меч.

Венус Вилијамс, бивша број један, која је у каријери освајила седам гренд слем титула, окончала је једну од најбољих сезона још од 2008. када је претходно освојила три турнира.

Она је у 2015. уписала 41 победу, што јој се није десило још од 2007, када је имала 50 тројумфа.

Трофеј у Џухају јој је 48. у каријери.

"Сјајно је што сам поново међу првих 10, али сам и даље жељна успеха. Спремна сам за још. Имала сам толико искустава у тенису, да и даље очекујем много. Врло сам радосна што напредујем, али желим и да наставим, да се не зауставим овде", рекла је Вилијамсова.

Турнир у Жухаију играо се за укупни наградни фонд од 2.150.000 долара, а на њему је учествовало 11 најбоље рангираних играчица које нису успеле да се пласирају на завршни турнир у Сингапуру.

Коментари / 0

Оставите коментар