Venus se utješila titulom u Kini!

Amerikanka trijumfovala na turniru u Žuhaiju i vratila se u top 10 - na sedmu poziciju!

Tenis 09.11.2015 | 15:20
Venus se utješila titulom u Kini!

Venus Vilijams je spasila sezonu. Na utešnom završnom turniru sezone u Žuhaiju osvojila je titulu, pošto je pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu u dva seta - 7:5, 7:6.

Amerikanka je tako opravdala ulogu prvog favorita na turniru u Kini i pobedom se vratila među prvih 10 teniserki na WTA listi, posle više od četiri godine. Ona je napredovala za četiri pozicije i od ponedeljka će biti sedma igračica sveta.

"U Aziji sam sedam nedelja i osećam se kao da sam kod kuće. Jako sam uzbuđena što sam osvojila svoj prvi trofej u Džuhaju. Sve teniserke osećaju da su jako dobrodošle ovde i mi cenimo taj entuzijazam", rekla je Venus posle osvajanja trećeg trofeja u sezoni, nakon pobeda u Oklandu i Vuhanu.

Karolina Pliškova ima za čim da žali na poslednjem turniru sezone. Imala je set loptu na 6:5 u taj-brejku, ali je Vilijamsova dva puta osvajala direktne poena iz forhenda i tako osvojila meč.

Venus Vilijams, bivša broj jedan, koja je u karijeri osvajila sedam grend slem titula, okončala je jednu od najboljih sezona još od 2008. kada je prethodno osvojila tri turnira.

Ona je u 2015. upisala 41 pobedu, što joj se nije desilo još od 2007, kada je imala 50 trojumfa.

Trofej u Džuhaju joj je 48. u karijeri.

"Sjajno je što sam ponovo među prvih 10, ali sam i dalje željna uspeha. Spremna sam za još. Imala sam toliko iskustava u tenisu, da i dalje očekujem mnogo. Vrlo sam radosna što napredujem, ali želim i da nastavim, da se ne zaustavim ovde", rekla je Vilijamsova.

Turnir u Žuhaiju igrao se za ukupni nagradni fond od 2.150.000 dolara, a na njemu je učestvovalo 11 najbolje rangiranih igračica koje nisu uspele da se plasiraju na završni turnir u Singapuru.

Komentari / 0

Ostavite komentar