Пикси: Клупа "Орлова"?! Заузет сам...!

Драган Стојковић Пикси у интервјуу за "Курир" причао о репрезентацији, Толету Караџићу, селекторском месту и Звезди...

Фудбал 09.11.2015 | 15:00
Пикси: Клупа "Орлова"?! Заузет сам...!

Драган Стојковић Пикси јавно се после еуфорије која се створила након победе над Албанијом запитао шта то Србија слави када је доживела неуспех у квалификацијама за ЕУРО 2016.

"Заиста не треба заборавити претходне резултате и неуспех у квалификацијама и зато сам рекао да не разумем било какву врсту славља или еуфорије. А победити њих за мене је било очекивано, јер смо много бољи тим. Да је та утакмица одлучивала и да су нам ти бодови били неопходни, онда бих све то и разумео", изјавио је у интервјуу за "Курир" Стојковић.

Он је напоменуо да кривица и одговорност за неодлазак "орлова" на још једно велико такмичење мора да се подели.

"Руководство је честим променама селектора и експериментисањем довело до тога да се конфузија одрази на терену. Они су желели најбоље, али је испало најгоре. То сигурно није алиби за играче, јер су морали да покажу свој таленат на много вишем нивоу. Начин на који су играли је недовољан и забрињавајући. Кад се има у виду то да ипак поседујемо квалитет, онда је још болније кад пропуштамо велика такмичења".

Пикси се дотакао и најодговорнијих, односно првог на тој листи - председника ФСС Томислава Караџића.

"Као и свака јавна функција, а поготову председничка, подложна је критици. Караџић има сигурно и позитивних, али и негативних ствари које је урадио у досадашњем периоду. Терет константних неуспеха А тима носиће стално на својим леђима и трпеће страховите притиске све док се не повуче. А до промена ће доћи. Питање је месеци".

Последњих месеци у фудбалским кулоарима управо се спомиње да би Драган Стојковић могао да буде "спасилац" српског фудбала и да после избора на свим нивоима у ФСС слови за најозбиљнијег кандидата за место селектора.

Ипак, ствари изгледају мало другачије, јер је пре годину и по дана одбио ту функцију.

"Тачно је да смо Томислав Караџић и ја разговарали у Лисабону крајем маја прошле године, ноћ уочи финала Лиге шампиона. Казаћу само да нам се коцкице нису поклопиле. А када је реч о причама да ћу у априлу сести на клупу 'орлова' могу само да поручим да сам тренутно ангажован на новом послу и не размишљам ни о чему другом", рекао је тренер кинеског прволигаша Гвангжуа.

"Увек сам за то да се да шанса младим играчима ако они то заслужују. Сменом генерација би се можда освежила репрезентација и направио спој младости и искуства. Међутим, то је одлука селектора и нико не може о томе да одлучује. У сваком случају, неким играчима би се требало захвалити и пожелети им успешан наставак каријере. Резултата нема, па нема, а ништа се не мења. Неки играчи имају превише кредита, само не знам чиме су то заслужили"

ЗВЕЗДА - НИКАД ВИШЕ
"Било ми је задовољство што сам играо, али и водио Звезду као председник. Ипак, бити председник је много теже и одговорније. Кад бих могао да вратим време, опет бих био играч, а никад више председник", рекао је Стојковић и изричито нагласио да не би волео да постане тренер Звезде.

 

Коментари / 0

Оставите коментар