Piksi: Klupa "Orlova"?! Zauzet sam...!

Dragan Stojković Piksi u intervjuu za "Kurir" pričao o reprezentaciji, Toletu Karadžiću, selektorskom mestu i Zvezdi...

Fudbal 09.11.2015 | 15:00
Piksi: Klupa "Orlova"?! Zauzet sam...!

Dragan Stojković Piksi javno se posle euforije koja se stvorila nakon pobede nad Albanijom zapitao šta to Srbija slavi kada je doživela neuspeh u kvalifikacijama za EURO 2016.

"Zaista ne treba zaboraviti prethodne rezultate i neuspeh u kvalifikacijama i zato sam rekao da ne razumem bilo kakvu vrstu slavlja ili euforije. A pobediti njih za mene je bilo očekivano, jer smo mnogo bolji tim. Da je ta utakmica odlučivala i da su nam ti bodovi bili neophodni, onda bih sve to i razumeo", izjavio je u intervjuu za "Kurir" Stojković.

On je napomenuo da krivica i odgovornost za neodlazak "orlova" na još jedno veliko takmičenje mora da se podeli.

"Rukovodstvo je čestim promenama selektora i eksperimentisanjem dovelo do toga da se konfuzija odrazi na terenu. Oni su želeli najbolje, ali je ispalo najgore. To sigurno nije alibi za igrače, jer su morali da pokažu svoj talenat na mnogo višem nivou. Način na koji su igrali je nedovoljan i zabrinjavajući. Kad se ima u vidu to da ipak posedujemo kvalitet, onda je još bolnije kad propuštamo velika takmičenja".

Piksi se dotakao i najodgovornijih, odnosno prvog na toj listi - predsednika FSS Tomislava Karadžića.

"Kao i svaka javna funkcija, a pogotovu predsednička, podložna je kritici. Karadžić ima sigurno i pozitivnih, ali i negativnih stvari koje je uradio u dosadašnjem periodu. Teret konstantnih neuspeha A tima nosiće stalno na svojim leđima i trpeće strahovite pritiske sve dok se ne povuče. A do promena će doći. Pitanje je meseci".

Poslednjih meseci u fudbalskim kuloarima upravo se spominje da bi Dragan Stojković mogao da bude "spasilac" srpskog fudbala i da posle izbora na svim nivoima u FSS slovi za najozbiljnijeg kandidata za mesto selektora.

Ipak, stvari izgledaju malo drugačije, jer je pre godinu i po dana odbio tu funkciju.

"Tačno je da smo Tomislav Karadžić i ja razgovarali u Lisabonu krajem maja prošle godine, noć uoči finala Lige šampiona. Kazaću samo da nam se kockice nisu poklopile. A kada je reč o pričama da ću u aprilu sesti na klupu 'orlova' mogu samo da poručim da sam trenutno angažovan na novom poslu i ne razmišljam ni o čemu drugom", rekao je trener kineskog prvoligaša Gvangžua.

"Uvek sam za to da se da šansa mladim igračima ako oni to zaslužuju. Smenom generacija bi se možda osvežila reprezentacija i napravio spoj mladosti i iskustva. Međutim, to je odluka selektora i niko ne može o tome da odlučuje. U svakom slučaju, nekim igračima bi se trebalo zahvaliti i poželeti im uspešan nastavak karijere. Rezultata nema, pa nema, a ništa se ne menja. Neki igrači imaju previše kredita, samo ne znam čime su to zaslužili"

ZVEZDA - NIKAD VIŠE
"Bilo mi je zadovoljstvo što sam igrao, ali i vodio Zvezdu kao predsednik. Ipak, biti predsednik je mnogo teže i odgovornije. Kad bih mogao da vratim vreme, opet bih bio igrač, a nikad više predsednik", rekao je Stojković i izričito naglasio da ne bi voleo da postane trener Zvezde.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar