Наставник: Ученици само што ме не бију

Наставнику историје Миловану Симићу (60), који је постао познат јавности након што је наводно ударио ученика, прети отказ у ОШ „Бранко Радичевић“.

Србија 09.11.2015 | 11:20
Наставник: Ученици само што ме не бију

Инцидент се догодио 15. октобра на часу историје у истуреном одељењу те школе у Подунавцима, када је ученик Л. Р. (12) више пута инсистирао да одговара, али му наставник није дозвољавао јер за то није било времена. Овај случај спада у тежу повреду посла, па постоји могућност да Симић остане без посла у тој школи, а може бити упућен и на ванредни лекарски преглед.

У тренутку када је јавност брујала о ударању ученика шестог разреда, појавио се снимак на Јутјубу на којем се види Симић на часу који нема никакву контролу над децом, а у једном тренутку му ученик прилази с леђа и ставља му лењир под грло, симулирајући клање ножем.

"И поред забране доношења мобилних телефона у школу, ђаци су се утркивали ко ће кога да сними или фотографише овај скандал. Нисам могао то да контролишем и зато сам, а то се види на снимку, покушао да им објасним да се смире и оставе мобилне. Један од њих ми је лењиром прошао испод грла као да ме коље. Немоћан сам, ученици само што ме не туку" - прича Симић за „Блиц“.

Он каже да не постоји човек са којим он није у добрим односима и да је покретање дисциплинског поступка због ударања ученика Л. Р. за њега изненађење.

"Нисам имао намеру било кога да ударим. Час је био при крају. Рекао сам ученику више пута да ћу га питати следећег часа. Међутим, он није хтео да се помери од катедре и ја сам руком кренуо да му покажем да иде на место и тада га прстима закачио по бради. Дечак ме пријавио и након тога дошао је код мене са колегом и даље инсистирајући да одговара. Не знам шта ће бити, очајан сам", каже Симић.

Отац ученика Л. Р. није желео да поднесе пријаву против Симића.

Извор: Блиц

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Батина је изасла из раја

09.11.2015 10:32

Сутра це ова дјеца да воде дрзаву. Ја сам стар, мене неце водити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

09.11.2015 10:59

То је насе сколство и образовање, одгој и култура. Дјеца образа немју а г...ци се не боје. Кукала нам мајка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

09.11.2015 11:36

Добра ствар је што ће јебати мајку својим родитељима а држава ће са оваквим лако

Name

не брига

09.11.2015 11:38

Све су им дозволили родитељи и власт да раде што није примјерено за јавност, мало их је који се могу набројати да су васпитани да се лијепо понашају и да поштују старије, док сутра такви када нарасту биће хулигани и проблеми у земљи који ће само стварати проблеме држави у којој треба да крене ред и нормалан живот грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре не брига

09.11.2015 12:05

Стање у РС исто је још и горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето демократије

09.11.2015 12:26

Исада треба да се вјерује једном балавцу него човјеку који предаје 20 и више година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

09.11.2015 12:43

Америчка демократија,и демократија Европске Уније. Тражили сте?Па добили сте. То је производ западне цивилизације које ће да нам увозе каубоји енглези и американци преко НАТО-а,и Европска Унија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

09.11.2015 13:00

Вако сам и ја моје наставнике зајебаво, па шта ми фали? Сад сам прешједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уцитељ

09.11.2015 13:29

Ма то је неки млакоња, ја сам просвјетар,понављао бих он мени исти разред неколико пута... А СВЕ ЈЕ СТВАР КУЋНОГ ОДГОЈА.Ма ста се десило ипак је наставник извео многе генерације..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

09.11.2015 13:32

Од првог часа у разреду поставим јасна правила, не кријући да сам поприлично строг, посебно за дисциплину, и да око многих питања са мном нема компромиса и расправе. И онда ме многе колеге оптуже да превише плашим дјецу. Информације ради-радим у средњој школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

култура и ред далеко

09.11.2015 14:13

У данашње вријеме власт добро зна да дјеца нису васпитана како треба у РС, а ни родитељи много не маре што су им дјеца таква, па власт опет поред тога свега и жалби грађана дјечија игралишта постављају грађанима под прозоре гдје се окупљају сви узрасти па и хулигани који ремете јавни ред и мир до касно у ноћ, без могућности да се жалиш и да ти жалбу уваже такви који су тај проблем створили грађанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

09.11.2015 15:23

Требао га је испитати није ваљда да све зна, три права питања И сједи 1.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

09.11.2015 18:14

СРБи требају да уведу од вртића до факултета БОНТОН ИЛИ ПРАВИЛО ЛИЈЕПОГ ПОНАШАЊА ако не желимо као родитељи да нам дјеца буду дивља и некултура. Због њиховог некултурног понашања стидићемо се пријатеља И познаника својих и патићемо због њих када они порасту и почну да дјеле правду по закону улице као дрогераши и силеџије. Мене су моји учитељи тукли често пута мотком коју сам морао због свог несташлука сам у школу да донесен па ми зато ништа не хвали. Камо среће да су ме тукли још чешће и још јаче. У Светом Писму стоји написано да родитељи а ту се мисли и на наше духовне а не само биолошке родитеље попут учитеља и наставника "који воле своју дјецу караће на вријеме дјецу своју са мотком или прутом да би она била здрава у вјери" И добри људи и жене кад порасту. То је пут васпитања дјеце а не садашњи са којим родитељи дозвољавају дјеци својој да раде и живе по својој вољи. Онда кукамо до небеса када се нама догоди нека несрећа од неваспитане дјеце наше која незнају да поштују родитеље своје и старији на улици. Дјеца наша често пута Закон не поштују јер она нису васпитања да се боје Бога и цезара. Зато плачемо и сузе ронимо када дјеца наша пуна силе и бјеса у себи због свог неваспитана настрадају због тога. Посветимо зато на вријеме више пажње и васпитања дјеци својој и нећемо се никад покајати тада због дјеце своје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Компас

10.11.2015 14:54

Саша је у праву. Ако одржавате дисциплину на часу, онда сте строги и неподношљиви, мрзе вас и ђаци и родитељи а и неке колеге. Узрок проблема је у другим стварима. Наиме, како је могуће да малољеетник , и то млађи, сједи у кафанама уопште, а поготово у ноћним и вечерњим сатима. Ми, просвјетни радници, не разумијемо зашто се то не забрани и зашто се не забрани точење алкохола малољетницима и продаја алкохола и цигара. Господо, заведите ту контролу и ограничите радно вријеме кафана па нећете имати нервозне ученике који онемогућавају наставни процес и конзумирањем алкохола у раним годинама постају насилници касније и у породици, и у школи,и у саобраћају. Не знам коме је у интересу овакво стање. Не знам да ли вам је познато али Просветни лист је објавио један чланак да ће Велика Британија дати неограничену влас наставницима по ппитању ученика јер је ситуација у школама драматична.

ОДГОВОРИТЕ