Nastavnik: Učenici samo što me ne biju

Nastavniku istorije Milovanu Simiću (60), koji je postao poznat javnosti nakon što je navodno udario učenika, preti otkaz u OŠ „Branko Radičević“.

Srbija 09.11.2015 | 11:20
Nastavnik: Učenici samo što me ne biju

Incident se dogodio 15. oktobra na času istorije u isturenom odeljenju te škole u Podunavcima, kada je učenik L. R. (12) više puta insistirao da odgovara, ali mu nastavnik nije dozvoljavao jer za to nije bilo vremena. Ovaj slučaj spada u težu povredu posla, pa postoji mogućnost da Simić ostane bez posla u toj školi, a može biti upućen i na vanredni lekarski pregled.

U trenutku kada je javnost brujala o udaranju učenika šestog razreda, pojavio se snimak na Jutjubu na kojem se vidi Simić na času koji nema nikakvu kontrolu nad decom, a u jednom trenutku mu učenik prilazi s leđa i stavlja mu lenjir pod grlo, simulirajući klanje nožem.

"I pored zabrane donošenja mobilnih telefona u školu, đaci su se utrkivali ko će koga da snimi ili fotografiše ovaj skandal. Nisam mogao to da kontrolišem i zato sam, a to se vidi na snimku, pokušao da im objasnim da se smire i ostave mobilne. Jedan od njih mi je lenjirom prošao ispod grla kao da me kolje. Nemoćan sam, učenici samo što me ne tuku" - priča Simić za „Blic“.

On kaže da ne postoji čovek sa kojim on nije u dobrim odnosima i da je pokretanje disciplinskog postupka zbog udaranja učenika L. R. za njega iznenađenje.

"Nisam imao nameru bilo koga da udarim. Čas je bio pri kraju. Rekao sam učeniku više puta da ću ga pitati sledećeg časa. Međutim, on nije hteo da se pomeri od katedre i ja sam rukom krenuo da mu pokažem da ide na mesto i tada ga prstima zakačio po bradi. Dečak me prijavio i nakon toga došao je kod mene sa kolegom i dalje insistirajući da odgovara. Ne znam šta će biti, očajan sam", kaže Simić.

Otac učenika L. R. nije želeo da podnese prijavu protiv Simića.

Izvor: Blic

 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Batina je izasla iz raja

09.11.2015 11:32

Sutra ce ova djeca da vode drzavu. Ja sam star, mene nece voditi.

ODGOVORITE
Name

profesor

09.11.2015 11:59

To je nase skolstvo i obrazovanje, odgoj i kultura. Djeca obraza nemju a g...ci se ne boje. Kukala nam majka.

ODGOVORITE
Name

Sokolac

09.11.2015 12:36

Dobra stvar je što će jebati majku svojim roditeljima a država će sa ovakvim lako

Name

ne briga

09.11.2015 12:38

Sve su im dozvolili roditelji i vlast da rade što nije primjereno za javnost, malo ih je koji se mogu nabrojati da su vaspitani da se lijepo ponašaju i da poštuju starije, dok sutra takvi kada narastu biće huligani i problemi u zemlji koji će samo stvarati probleme državi u kojoj treba da krene red i normalan život građana.

ODGOVORITE
Name

re ne briga

09.11.2015 13:05

Stanje u RS isto je još i gore.

ODGOVORITE
Name

Eto demokratije

09.11.2015 13:26

Isada treba da se vjeruje jednom balavcu nego čovjeku koji predaje 20 i više godina

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

09.11.2015 13:43

Američka demokratija,i demokratija Evropske Unije. Tražili ste?Pa dobili ste. To je proizvod zapadne civilizacije koje će da nam uvoze kauboji englezi i amerikanci preko NATO-a,i Evropska Unija.

ODGOVORITE
Name

Milorad

09.11.2015 14:00

Vako sam i ja moje nastavnike zajebavo, pa šta mi fali? Sad sam prešjednik.

ODGOVORITE
Name

ucitelj

09.11.2015 14:29

Ma to je neki mlakonja, ja sam prosvjetar,ponavljao bih on meni isti razred nekoliko puta... A SVE JE STVAR KUĆNOG ODGOJA.Ma sta se desilo ipak je nastavnik izveo mnoge generacije..

ODGOVORITE
Name

Saša

09.11.2015 14:32

Od prvog časa u razredu postavim jasna pravila, ne krijući da sam poprilično strog, posebno za disciplinu, i da oko mnogih pitanja sa mnom nema kompromisa i rasprave. I onda me mnoge kolege optuže da previše plašim djecu. Informacije radi-radim u srednjoj školi.

ODGOVORITE
Name

kultura i red daleko

09.11.2015 15:13

U današnje vrijeme vlast dobro zna da djeca nisu vaspitana kako treba u RS, a ni roditelji mnogo ne mare što su im djeca takva, pa vlast opet pored toga svega i žalbi građana dječija igrališta postavljaju građanima pod prozore gdje se okupljaju svi uzrasti pa i huligani koji remete javni red i mir do kasno u noć, bez mogućnosti da se žališ i da ti žalbu uvaže takvi koji su taj problem stvorili građanima.

ODGOVORITE
Name

dd

09.11.2015 16:23

Trebao ga je ispitati nije valjda da sve zna, tri prava pitanja I sjedi 1.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

09.11.2015 19:14

СРБи требају да уведу од вртића до факултета БОНТОН ИЛИ ПРАВИЛО ЛИЈЕПОГ ПОНАШАЊА ако не желимо као родитељи да нам дјеца буду дивља и некултура. Због њиховог некултурног понашања стидићемо се пријатеља И познаника својих и патићемо због њих када они порасту и почну да дјеле правду по закону улице као дрогераши и силеџије. Мене су моји учитељи тукли често пута мотком коју сам морао због свог несташлука сам у школу да донесен па ми зато ништа не хвали. Камо среће да су ме тукли још чешће и још јаче. У Светом Писму стоји написано да родитељи а ту се мисли и на наше духовне а не само биолошке родитеље попут учитеља и наставника "који воле своју дјецу караће на вријеме дјецу своју са мотком или прутом да би она била здрава у вјери" И добри људи и жене кад порасту. То је пут васпитања дјеце а не садашњи са којим родитељи дозвољавају дјеци својој да раде и живе по својој вољи. Онда кукамо до небеса када се нама догоди нека несрећа од неваспитане дјеце наше која незнају да поштују родитеље своје и старији на улици. Дјеца наша често пута Закон не поштују јер она нису васпитања да се боје Бога и цезара. Зато плачемо и сузе ронимо када дјеца наша пуна силе и бјеса у себи због свог неваспитана настрадају због тога. Посветимо зато на вријеме више пажње и васпитања дјеци својој и нећемо се никад покајати тада због дјеце своје!

ODGOVORITE
Name

Kompas

10.11.2015 15:54

Saša je u pravu. Ako održavate disciplinu na času, onda ste strogi i nepodnošljivi, mrze vas i đaci i roditelji a i neke kolege. Uzrok problema je u drugim stvarima. Naime, kako je moguće da maloljeetnik , i to mlađi, sjedi u kafanama uopšte, a pogotovo u noćnim i večernjim satima. Mi, prosvjetni radnici, ne razumijemo zašto se to ne zabrani i zašto se ne zabrani točenje alkohola maloljetnicima i prodaja alkohola i cigara. Gospodo, zavedite tu kontrolu i ograničite radno vrijeme kafana pa nećete imati nervozne učenike koji onemogućavaju nastavni proces i konzumiranjem alkohola u ranim godinama postaju nasilnici kasnije i u porodici, i u školi,i u saobraćaju. Ne znam kome je u interesu ovakvo stanje. Ne znam da li vam je poznato ali Prosvetni list je objavio jedan članak da će Velika Britanija dati neograničenu vlas nastavnicima po ppitanju učenika jer je situacija u školama dramatična.

ODGOVORITE