Зимска чаролија у Бечу

Зима у Бечу позива на спортске активности на свежем ваздуху – на Бечки Ледени сан, санкање у Пратеру, скијање у 14. општини и још много тога.

Путовања 09.11.2015 | 14:00
Зимска чаролија у Бечу

Од 22. јануара до 6. марта 2016. године биће постављено огромно клизалиште и испреплетане ледене стазе у оквиру манифестације Бечки Ледени сан. Површина леда ће 2016. године бити већа за 1.000 квадратних метара у односу на ову годину и износиће 8.000 квадратних метара. Бечки Ледени сан нуди и осам стаза за карлинг, планинску колибу и разноврсну регионалну гастрономску понуду и понуду органске производње.

Љубитељи клизања могу да клизају на још пет локација у Бечу које су отворене од октобра ове године све до марта следеће године.

У Бечу постоји и стаза за скијање, то је Хое-Ванд-Визе у 14. општини, под именом Хигх Хиллс, која је популарна више од 100 година као градско скијалиште. Посетиоцима су у понуди ски лифт типа тањир, дечије игралиште, школа скијања као и изнајмљивање и сервис скија. Стаза је дугачка 400 метара и широка 80 метара, при одговарајућим температурама се оснежава по целој површини и располаже рефлекторима.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар