Тајна жена саудијског краља

Тајна жена покојног краља Саудијске Арабије добила је 40 милиона долара одштете након што је судија у Лондону одлучио да има право на новац који јој је обећан због заташкавања њихове везе у јавности.

Занимљивости 09.11.2015 | 12:30
Тајна жена саудијског краља

Јанан Харб имала је само 19 година када се наводно током тајне церемоније удала за тада будућег краља Фахда. Он јој је рекао да не сме да се зна да је оженио девојку из хришћанске породице, иако је она прихватила ислам пре венчања.

Харб такође тврди да ју је краљ натерао на три абортуса.

Према њеним тврдњама, две године након тајног венчања изгнана је из земље због оптужби краљевске породице да је Фахда 'навукла' на метадон. На суду је признала да је прогнанство за њу било еквивалент развода, па се касније удала за још двојицу мушкараца.

Судија Питер Смит донео је пресуду да је Фахдово првобитно обећање - да ће се за своју тајну супругу бринути до краја њеног живота - и даље на снази.

Смит је такође уважио Харбин навод да је Фахдов син, принц Абдул Азиз, дошао у Лондон две године пре очеве смрти - 2003. године, како би обновио очево обећање и понудио јој 18 милиона долара да не би јавно проговорила о њиховој вези, пише Даилy Беаст.

Принц Азиз признао је да је његов отац уплаћивао повеће своте на Харбин рачун током година, али пориче да је наводни пар икада био званично у браку.

Харб је, с друге стране, одушевљена пресудом. "Последњих 12 година проживљавала сам праву мизерију. Хвала Богу на британском правосуђу. Принц је желео да одем у Саудијску Арабију, где би он могао да руководи целим процесом, али сад ми је лакнуло. Једино би ми било драже да се придржавао очевих жеља."

Врло је вероватно да је пресуда донесена у њену корист и због тога што принцу Азизу није дозвољено да у мају долети у Лондон и исприча своју страну приче. Наводно му је брат, краљ Салман, забранио пут како се не би наставио 'медијски циркус'.

Судија је стога наредио принцу да уплати 38.000 долара у добротворне сврхе, због непоштовања суда, иако га је одсуство више коштало у облику изречене пресуде.

Судија је додао да сматра да је Харбино сведочење било уверљиво, чак и ако је њен мотив 'непривлачан'. Такође је био оштар у описивању њеног књиговодства, јер је, на пример, прогласила банкрот 2008. године, иако је 2001. добила 7.7 милиона долара од Саудијске краљевске породице.

Због своје раскошног стила живота брзо је остала без новца (130.000 долара је изгубила коцкајући се).

Шездесетосмогодишња Харб је, међутим, објаснила да је одржавала живот на високој нози, на какав је навикла још док ју је издржавао краљ.

Између 1970. и 2001. године, Харб је од краљевске породице добила на десетине милиона долара, па су велике шансе да јој нова свота неће дуго трајати.

Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нека им је Бог у помоћи

09.11.2015 11:55

Џабе јој новац када је имала толико абортуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.11.2015 15:58

Свака цаст кад си могла леци у исти кревет и јос да те кресе овај сто лици на парцова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени он не лици на пацова

09.11.2015 19:32

Он је разлицит. Ем је био Краљ, ем је имао масу зена, ем је имао стила. Она је несто морала вољети на њему барем у поцетку. Абортуси су били болно рјесење али и боље јер нема засто да се брине- да ли јој је син у Гитму или су га ривали за круну убили. Он је морао бити коцкар и науцити је. Не мозе она све то науцити као стара.

ОДГОВОРИТЕ