Иванић: Инвестиције за развој Сребренице

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да би се на инвестицијско-развојној конференцији "Сребреница 2015", која ће у том граду бити одржана 11. и 12. новембра, требале договорити инвестиције које ће омогућити развијање те општине.

Босна и Херцеговина 08.11.2015 | 19:58
Иванић: Инвестиције за развој Сребренице

Потврдивши да ће присуствовати том скупу, Иванић је за Фену напоменуо да су кључни учесници донатори и инвеститори, а један од највећих биће бити Влада Србије.

"Очито је да је предсједник Владе Србије Александар Вучић издвојио значајна средстава и био иницијатор да се у овај посао уђе" - рекао је Иванић.

Наводи да ће се видјети како ће се понашати предстваници других земаља и њихових амбасада у БиХ.

"Мислим да ће бити прикупљена одређена финансијска средстава која ће омогућити да се у Сребреници почне нешто догађати. Кључ су инвестиције, јер ако буде приватних инвестиција те општег амбијента и подршке за те инвестиција и Сребреница ће кренути да се развија", додао је он.

У Сребреници је за 11. и 12. новембар заказана инвестицијско-развојна конференција, на коју су позвани представници и премијери свих сусједних држава и 30 амбасада у БиХ, те Предсједништво БиХ, предсједавајући Савјета министара БиХ, премијери ентитетских влада и стотињак водећих инвеститора у БиХ из регије и шире.

Циљ скупа је да девастирани објекти буду стављени у функцију, да инвестиције које су у току и које су заустављене буду деблокиране попут Бање Губер, отварање и изградња трију нових погона у Поточарима и мини индустријска зона у Скеланима, навели су раније локални званичници у Сребреници.

(Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

08.11.2015 11:32

Каква висе Сребреница,колко је покрадено донација морало је све у злату бити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех, брате,

08.11.2015 12:42

А шта је с Крајишницима којима је мало која кућа обновљена а о инвестицијама ни не сањају. Дрвар, Гламоч, Грахово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хондурас

08.11.2015 14:31

И послије свих донација пљацки исте Сребренице. Ок треба Сребреница, али ста је са Братунцем, Власеницом... И сада це ПДП реци да не заступају босњацке интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

08.11.2015 16:00

ПДП не заступа бошњачке интересе. Мало који балкански политичар заступа ичије интересе осим лично својих. Неко је покренуо ту акцију око Сребренице. Тај неко је Вучић или је исти опредијељен да та акција добије медијски простор. Иванић покушава да се додвори Вучићу. Ваљаће му то. То је све.

Name

Зеро

08.11.2015 14:54

Фин гест госп. Вуцица, ипак се мора негдје запоцети. Врацањем средстава опстини Сребреница за користење хидроцентрале у Србији је вец добар поцетак. Друг је друг, а дуг је дуг.

ОДГОВОРИТЕ