Ivanić: Investicije za razvoj Srebrenice

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da bi se na investicijsko-razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015", koja će u tom gradu biti održana 11. i 12. novembra, trebale dogovoriti investicije koje će omogućiti razvijanje te opštine.

Bosna i Hercegovina 08.11.2015 | 19:58
Ivanić: Investicije za razvoj Srebrenice

Potvrdivši da će prisustvovati tom skupu, Ivanić je za Fenu napomenuo da su ključni učesnici donatori i investitori, a jedan od najvećih biće biti Vlada Srbije.

"Očito je da je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izdvojio značajna sredstava i bio inicijator da se u ovaj posao uđe" - rekao je Ivanić.

Navodi da će se vidjeti kako će se ponašati predstvanici drugih zemalja i njihovih ambasada u BiH.

"Mislim da će biti prikupljena određena finansijska sredstava koja će omogućiti da se u Srebrenici počne nešto događati. Ključ su investicije, jer ako bude privatnih investicija te opšteg ambijenta i podrške za te investicija i Srebrenica će krenuti da se razvija", dodao je on.

U Srebrenici je za 11. i 12. novembar zakazana investicijsko-razvojna konferencija, na koju su pozvani predstavnici i premijeri svih susjednih država i 30 ambasada u BiH, te Predsjedništvo BiH, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, premijeri entitetskih vlada i stotinjak vodećih investitora u BiH iz regije i šire.

Cilj skupa je da devastirani objekti budu stavljeni u funkciju, da investicije koje su u toku i koje su zaustavljene budu deblokirane poput Banje Guber, otvaranje i izgradnja triju novih pogona u Potočarima i mini industrijska zona u Skelanima, naveli su ranije lokalni zvaničnici u Srebrenici.

(Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

08.11.2015 11:32

Kakva vise Srebrenica,kolko je pokradeno donacija moralo je sve u zlatu biti!!!

ODGOVORITE
Name

Eh, brate,

08.11.2015 12:42

A šta je s Krajišnicima kojima je malo koja kuća obnovljena a o investicijama ni ne sanjaju. Drvar, Glamoč, Grahovo.

ODGOVORITE
Name

Honduras

08.11.2015 14:31

I poslije svih donacija pljacki iste Srebrenice. Ok treba Srebrenica, ali sta je sa Bratuncem, Vlasenicom... I sada ce PDP reci da ne zastupaju bosnjacke interese.

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

08.11.2015 16:00

PDP ne zastupa bošnjačke interese. Malo koji balkanski političar zastupa ičije interese osim lično svojih. Neko je pokrenuo tu akciju oko Srebrenice. Taj neko je Vučić ili je isti opredijeljen da ta akcija dobije medijski prostor. Ivanić pokušava da se dodvori Vučiću. Valjaće mu to. To je sve.

Name

Zero

08.11.2015 14:54

Fin gest gosp. Vucica, ipak se mora negdje zapoceti. Vracanjem sredstava opstini Srebrenica za koristenje hidrocentrale u Srbiji je vec dobar pocetak. Drug je drug, a dug je dug.

ODGOVORITE