Може ли Борац до опстанка?

Бањалучки Борац је ШЕСТИМ узастопним поразом у суботу у Витезу (0:1) једном ногом закорачио ка Првој лиги Републике Српске! Да ли црвено-плави могу да опстану у Премијер лиги Босне и Херцеговине?

Фудбал 08.11.2015 | 18:40
Може ли Борац до опстанка?

Некадашњи шампион БиХ и освајач Купа оне велике Југославије могао би на крају сезоне да испадне из елите босанскохерцеговачког фудбала!

Понирање „Великана из Платонове“ кренуло је док је тренер био Владо Јагодић, који је одлично стартовао и остварио четири утакмице без пораза.

Јагодићев тим је изгубио тек у петом колу од сарајевског Олимпика (0:1), а након тог меча и од „фењераша“ Дрине у Зворнику (2:0) што је некадашњег селектора младе репрезентације БиХ коштало посла.

Боље речено, најтрофејнији тренер у историји не само Борца већ и цијеле Републике Српске са 10 пехара укључујући и посљедњу титулу која краси Трофејну салу Градског стадиона је понудио оставку, а Управни одбор Борца је пребрзо прихватио.

Експресно је доведен Петар Курћубић из Србије да проба да угаси пожар, иако то сад се слободно може рећи и није био пожар већ један мали пламен.

А то гашење, иако несумњиво потакнуто добрим намјерама клупског руководства, испоставило се да је било полијевање бензином!

Ангажовани Курћубић добро је кренуо и на свом дебију савладан је Травник на Градском стадиону (2:1), па се испрва чинило да је „позитиван шок“ раздрмао екипу Бањалучана и да ће наставити у добром ритму.

Међутим, послије очекиваног пораза од Сарајева (2:0) и помало (не)очекиваног тријумфа над „племићима“ у Бањалуци, црвено-плави су кренули силазном путањом која је довела до Курћубићеве смјене и именовања трећег тренера ове сезоне Жељка Врањеша на клупу, а кулминирала суботњим поразом, шестим узастопним у првенству од Витеза (1:0)!

Најприје је „мјеру“ бањалучком тиму узео Челик (1:0), потом и приједорски Рудар у дербију Крајине (1:2), услиједио је касније убједљив пораз у Источном Сарајеву од Славије (3:0), а надовезао се са два домаћа неуспјеха - против Широког Бријега (0:2) и Радника из Бијељине (0:1).

Узалуд је Врањеш говорио да црвено-плави нису заборавили да играју фудбал, што су показале двије побједе над Братством из Грачанице (1:0, 0:2) у осмини финала Купа БиХ, али се поменута екипа не такмичи за џабе у Првој лиги Федерације БиХ.

А Витез је ипак члан елитног друштва што је и данас демонстрирао против црвено-плаве чете.

Борац послије ШЕСТОГ узастопног пораза има само 12 бодова и за 10. мјестом, које је гарант опстанка у Премијер лиги БиХ и наредне сезоне, заостаје осам бодова. С тим што екипе попут Жељезничара и Олимпика имају и меч мање...

Послије недјељних мечева, којима ће бити комплетирано 15. коло, премијерлигашима предстоји репрезентативна пауза.

У Борцу већ дуго времена звони аларм за узбуну, надамо се да ће га неко чути...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СрбиИН

09.11.2015 08:58

Не знам засто се прави прица и фама око Борца. То није никакав "Великан из Платонове". То је био стандардни друголигас у СФРЈ који је једном слуцајно освојио куп. Ниста посебно. Па Велез је два пута освајао куп, Ријека исто тако, ОФК-а цак цетири пута па нико те клубове не прогласава "Великанима". Овдје је новац покраден из клуб и због тога је у дубиози. За то треба неко да сноси одговорност а не да се Борац пумпа и даље новцем. Засто не би тај новац добио Радник који је стабилан клуб и има сансу да иде у Европу ове године. Или Славија која је била треци српски клуб по знацају у Краљевини, одмах иза београдских БСК-а и Југославије. Славија би вјероватно била један од највецих клубова Југославије да је нису укинули нацисти 41, а забранили јој обнову титоисти. У сваком слуцају Славија је клуб који има најсназнију историјску прицу. Прави је симбол српског страдања. Славија је нека врста српског Селтика. Српски православни клуб радницке сиротиње. Поред Славије ту су и Леотар, Рудар и други клубови који такодје имају свој знацај и историју тако да се Борац не треба да фаворизује јер није ниста знацајнији за РС од Радника, Славије, Леотара, Рудара и сл...

ОДГОВОРИТЕ