Пато у Ливерпулу?!

Председник Коринтијанса открио је да је Клоп понудио 20 милиона евра за бившег аса Милана и да ће он у јануару у Премијер лигу.

Фудбал 08.11.2015 | 18:20
Пато у Ливерпулу?!

Фудбалер који је током 2012. године био повређен хронично, пуних 186 дана (мада не у континуитету) и због тога пропустио 43 утакмице за Милан, спрема се за повратак на велику сцену!

И то у дресу Ливерпула!

Алешандре Пато, ако председник бразилског Коринтијанса, Роберто Де Андраде, говори истину, биће прво појачање које ће на "Енфилд" довести нови менаџер "редса" Јирген Клоп. И то већ у јануару, за обештећење од 20 милиона евра.

"Постигнут је начелан договор са Ливерпулом и трансфер ће бити озваничен наредних недеља. Пато већ дуго има жељу да се врати у Европу. С друге стране, постоји још пар детаља које морамо да решимо са Ливерпулом, али ће Клоп добити своје појачање и Пато ће наступати у Премијер лиги наредног пролећа", рекао је Де Андраде, а пренео италијански портал "Туттомерцато".

Клоп је још раније тражио од челника Ливерпула да му доведу Рубена Невеса, тинејџ сензацију из Порта, што би у комбинацији са здравим Патом, требало да буду мега појачања за навалу "редса" у којој дуго већ нема тешко повређеног Данијела Стариџа, а у којој се и даље није усталио новајлија Кристијан Бентеке.

Али...

Од када је отишао из Милана у јануару 2013. године, Пато је играјући за Коринтијанс и потом Сао Пауло, као позајмљен играч, пропустио једну једину утакмицу због повреде, за две пуне године. О његовој 2012. смо већ писали, а од доласка међу "росонере" са 18 година (2008), до растанка, овај вешти дриблер пропустио је 74 утакмице због разних повреда, а то су скоро две пуне сезоне!

Пато је за Интернасионал дебитовао са 16 година и за Милан је потписао и пре него што је смео да оствари трансфер, односно пре пунолетства. После асистенције и осам голова за Интернасионал, у јануару 2008.

"Патак" је дошао у Милан као сензација, али у паузама између разних повреда стигао је да постигне 63 гола, уз 18 асистенција, на 150 наступа.

Али, ти наступи и голови били су све ређи од половине 2011. и нарочито током 2012. године, па је уследио растанак. Милан је Пата платио 22, а продао га за 15 милиона евра, после чега је повремени репрезентативац Бразила за Коринтијанс дао 12 голова на 38 утакмица, а за ривалски Сао Пауло (којем је био позајмљен дуже од годину дана) постигао је 23 гола на 67 мечева, уз 12 асистенција.

Уз једну ситну повреду у међувремену, што је доказ да можда никада у Пату није био проблем (већ Милану?) сасвим довољно разлога да Клоп "искешира" првих 20 милиона од доласка на Мерсисајд.

Уколико је Ливерпул заиста "мазнуо" Пата, онда је добио рат са Манчестер јунајтедом, Тотенхемом и Вест Хемом.
Сви ови клубови желели су 26-годишњег нападача, који је отеран са "Сан Сира" у Бразил, под тврдњом да му је каријера пропала и да једноставно не може да изађе из повреда.

Коментари / 0

Оставите коментар