Pato u Liverpulu?!

Predsednik Korintijansa otkrio je da je Klop ponudio 20 miliona evra za bivšeg asa Milana i da će on u januaru u Premijer ligu.

Fudbal 08.11.2015 | 18:20
Pato u Liverpulu?!

Fudbaler koji je tokom 2012. godine bio povređen hronično, punih 186 dana (mada ne u kontinuitetu) i zbog toga propustio 43 utakmice za Milan, sprema se za povratak na veliku scenu!

I to u dresu Liverpula!

Alešandre Pato, ako predsednik brazilskog Korintijansa, Roberto De Andrade, govori istinu, biće prvo pojačanje koje će na "Enfild" dovesti novi menadžer "redsa" Jirgen Klop. I to već u januaru, za obeštećenje od 20 miliona evra.

"Postignut je načelan dogovor sa Liverpulom i transfer će biti ozvaničen narednih nedelja. Pato već dugo ima želju da se vrati u Evropu. S druge strane, postoji još par detalja koje moramo da rešimo sa Liverpulom, ali će Klop dobiti svoje pojačanje i Pato će nastupati u Premijer ligi narednog proleća", rekao je De Andrade, a preneo italijanski portal "Tuttomercato".

Klop je još ranije tražio od čelnika Liverpula da mu dovedu Rubena Nevesa, tinejdž senzaciju iz Porta, što bi u kombinaciji sa zdravim Patom, trebalo da budu mega pojačanja za navalu "redsa" u kojoj dugo već nema teško povređenog Danijela Staridža, a u kojoj se i dalje nije ustalio novajlija Kristijan Benteke.

Ali...

Od kada je otišao iz Milana u januaru 2013. godine, Pato je igrajući za Korintijans i potom Sao Paulo, kao pozajmljen igrač, propustio jednu jedinu utakmicu zbog povrede, za dve pune godine. O njegovoj 2012. smo već pisali, a od dolaska među "rosonere" sa 18 godina (2008), do rastanka, ovaj vešti dribler propustio je 74 utakmice zbog raznih povreda, a to su skoro dve pune sezone!

Pato je za Internasional debitovao sa 16 godina i za Milan je potpisao i pre nego što je smeo da ostvari transfer, odnosno pre punoletstva. Posle asistencije i osam golova za Internasional, u januaru 2008.

"Patak" je došao u Milan kao senzacija, ali u pauzama između raznih povreda stigao je da postigne 63 gola, uz 18 asistencija, na 150 nastupa.

Ali, ti nastupi i golovi bili su sve ređi od polovine 2011. i naročito tokom 2012. godine, pa je usledio rastanak. Milan je Pata platio 22, a prodao ga za 15 miliona evra, posle čega je povremeni reprezentativac Brazila za Korintijans dao 12 golova na 38 utakmica, a za rivalski Sao Paulo (kojem je bio pozajmljen duže od godinu dana) postigao je 23 gola na 67 mečeva, uz 12 asistencija.

Uz jednu sitnu povredu u međuvremenu, što je dokaz da možda nikada u Patu nije bio problem (već Milanu?) sasvim dovoljno razloga da Klop "iskešira" prvih 20 miliona od dolaska na Mersisajd.

Ukoliko je Liverpul zaista "maznuo" Pata, onda je dobio rat sa Mančester junajtedom, Totenhemom i Vest Hemom.
Svi ovi klubovi želeli su 26-godišnjeg napadača, koji je oteran sa "San Sira" u Brazil, pod tvrdnjom da mu je karijera propala i da jednostavno ne može da izađe iz povreda.

Komentari / 0

Ostavite komentar