Славко Петровић: Радников пут од губитника до побједника!

Тренер фудбалера Радника из Бијељине Славко Петровић о препороду клуба.

Фудбал 08.11.2015 | 17:20
Славко Петровић: Радников пут од губитника до побједника!

Септембар 2014. годиине на табели Премијер лиге Босне и Херцеговине Радник из Бијељине био је посљедњепласирана екипа.

Годину дана касније Радник је на четвртом мјесту. У оба случаја тренер је Славко Петровић.

"Прије 14 месеци клуб је био у тешкој ситуацији у сваком погледу. Били смо на последњем месту и покушали смо да се до зимске паузе престројимо и узмемо неколико бодова. У зимској паузи добили смо нови управни одбор и одмах је помак био евидентан. Добили смо неколико добрих ствари, што кроз име у Управном обору, што кроз финансијску помоћ. Доведена су два-три појачања и одрађене су озбиљне припреме, а резултат је тај да смо имали феноменалну пролећну сезону", рекао је за "Независне" Петровић, који је свој занат учио у Њемачкој, гдје је радио петнаестак година у тамошњим клубовима.

"Свакодневно отклањамо проблеме. Претворили смо једну губитничку екипу у ону победничку. Научили смо да се боримо, а нисмо знали. Покушавам да играчима уградим тај немачки стил. Битно је да смо постали тркачка екипа, што је један од услова да постанемо озбиљна екипа", каже Петровић, који је у 2015. години доживио само шест пораза, укључујући и јучерашњи од Широког.

" Драго ми је да је и то неко примјетио. Морате знати да смо били у низу од 11 мечева без пораза (пет у Премијер лиги, три у Купу БиХ и три у Купу РС), каже Петровић, чија екипа импресивно игра у гостима, гдје су још без пораза ове сезоне.

"Прије смо примали веома много голова и један од циљева је био да поправимо игру у одбани. Морам рећи да смо успјели у томе, примили смо свега осам голова у првенству. У суштини играмо исто кући и на страни. Овде се екипе углавном бране и вреба се шансе из контри, тако да је свим екипама једноставније играти у гостима. Досад смо презадовољни учинком. Наш циљ је да изборимо опстанак и да сакупимо око 40 бодова. Следећа фаза је да на зиму доведемо три-четири нова играча и да се уиграмо за следећу сезону, у којој можемо очекивати нови искорак", рекао је Петровић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лиценца

08.11.2015 20:52

Свака част господине Петровићу али покушајте бар код куће играти мало офанзивније.Публика то тражи и заслужује иако је има недопустиво мало. То је посебан проблем Управе клуба.Против широког сте тек после примљеног гола извршили три измјене и та три нова играча су унијела толико динамике, хаоса код гостујуће екипе, тако да је се играло још 10 минута, постигли би изједначење. Значи да сте у старту почели са одбрамбеном тактиком? Зашто? Ова три нова играча су требала почети утакмицу и у првом полувремену би био бар један гол предности ?! Под условом да нешто друго није утицало на овакву ,,тактику,, СРЕТНО И ХРАБРИЈЕ, БАР КОД КУЋЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

13.11.2015 15:42

Ти си велики фудбалски струцњак и тренер да оцењујес рад Петровица. Буди срецан да је цовек досао у право време, јер сада без њега не би ни постојали, као сто нисте ни постојали пре њега. и немој молим те висе прицати о дефанзивној тактици, а клуб је у врху табеле.