Slavko Petrović: Radnikov put od gubitnika do pobjednika!

Trener fudbalera Radnika iz Bijeljine Slavko Petrović o preporodu kluba.

Fudbal 08.11.2015 | 17:20
Slavko Petrović: Radnikov put od gubitnika do pobjednika!

Septembar 2014. godiine na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine Radnik iz Bijeljine bio je posljednjeplasirana ekipa.

Godinu dana kasnije Radnik je na četvrtom mjestu. U oba slučaja trener je Slavko Petrović.

"Prije 14 meseci klub je bio u teškoj situaciji u svakom pogledu. Bili smo na poslednjem mestu i pokušali smo da se do zimske pauze prestrojimo i uzmemo nekoliko bodova. U zimskoj pauzi dobili smo novi upravni odbor i odmah je pomak bio evidentan. Dobili smo nekoliko dobrih stvari, što kroz ime u Upravnom oboru, što kroz finansijsku pomoć. Dovedena su dva-tri pojačanja i odrađene su ozbiljne pripreme, a rezultat je taj da smo imali fenomenalnu prolećnu sezonu", rekao je za "Nezavisne" Petrović, koji je svoj zanat učio u Njemačkoj, gdje je radio petnaestak godina u tamošnjim klubovima.

"Svakodnevno otklanjamo probleme. Pretvorili smo jednu gubitničku ekipu u onu pobedničku. Naučili smo da se borimo, a nismo znali. Pokušavam da igračima ugradim taj nemački stil. Bitno je da smo postali trkačka ekipa, što je jedan od uslova da postanemo ozbiljna ekipa", kaže Petrović, koji je u 2015. godini doživio samo šest poraza, uključujući i jučerašnji od Širokog.

" Drago mi je da je i to neko primjetio. Morate znati da smo bili u nizu od 11 mečeva bez poraza (pet u Premijer ligi, tri u Kupu BiH i tri u Kupu RS), kaže Petrović, čija ekipa impresivno igra u gostima, gdje su još bez poraza ove sezone.

"Prije smo primali veoma mnogo golova i jedan od ciljeva je bio da popravimo igru u odbani. Moram reći da smo uspjeli u tome, primili smo svega osam golova u prvenstvu. U suštini igramo isto kući i na strani. Ovde se ekipe uglavnom brane i vreba se šanse iz kontri, tako da je svim ekipama jednostavnije igrati u gostima. Dosad smo prezadovoljni učinkom. Naš cilj je da izborimo opstanak i da sakupimo oko 40 bodova. Sledeća faza je da na zimu dovedemo tri-četiri nova igrača i da se uigramo za sledeću sezonu, u kojoj možemo očekivati novi iskorak", rekao je Petrović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

licenca

08.11.2015 20:52

Svaka čast gospodine Petroviću ali pokušajte bar kod kuće igrati malo ofanzivnije.Publika to traži i zaslužuje iako je ima nedopustivo malo. To je poseban problem Uprave kluba.Protiv širokog ste tek posle primljenog gola izvršili tri izmjene i ta tri nova igrača su unijela toliko dinamike, haosa kod gostujuće ekipe, tako da je se igralo još 10 minuta, postigli bi izjednačenje. Znači da ste u startu počeli sa odbrambenom taktikom? Zašto? Ova tri nova igrača su trebala početi utakmicu i u prvom poluvremenu bi bio bar jedan gol prednosti ?! Pod uslovom da nešto drugo nije uticalo na ovakvu ,,taktiku,, SRETNO I HRABRIJE, BAR KOD KUĆE!

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

13.11.2015 15:42

Ti si veliki fudbalski strucnjak i trener da ocenjujes rad Petrovica. Budi srecan da je covek dosao u pravo vreme, jer sada bez njega ne bi ni postojali, kao sto niste ni postojali pre njega. i nemoj molim te vise pricati o defanzivnoj taktici, a klub je u vrhu tabele.