ШПА: "Петарда" Валенсије у Вигу, Еибар сигуран...!

Фудбалери Валенсије победили су у гостима Селту са убедљивих 5:1 (2:1) у утакмици 11. кола шпанске Примере.

Фудбал 08.11.2015 | 09:40
ШПА: "Петарда" Валенсије у Вигу, Еибар сигуран...!

Валенсија је, после 11 одиграних кола, шеста на табели са 18 бодова, док је Селта трећа са три бода више.

Серију голова Валенсије отворио је Пако Алкасер у 13. минуту, изјадначио је Аугусто Фернандес десетак минута касније, али је у последњем минуту првог полувремена мрежу Селте погодио и Данијел Парехо.

На 3:1 својим другим голом на утакмици повисио је Пако у 46. минуту, а потом се по други пут се у стрелце уписао и Парехо у 64. минуту. Коначан резултат поставио је Шкодран Мустафи у 79. минуту.

Српски фудбалери Немања Радоја и Дејан Дражић су у игру за поражен тим ушли у другом полувремену. Радоја је играо од 67. минута, а Дражић у последњих дестак.

Фудбалери Левантеа и Депотива одиграли су 1:1. Гости из Ла Коруње повели су у 22. минуту преко Переса, а бод свом тиму донео је Камараса у 53. Левантеу је ово први бод после три узастопна пораза, па је и даље на дну табеле са седам бодова, док је Депортиво на осмом месту са 15.

Фудбалери Еибара савладали су код куће екипу Хетафеа са 3:1, док је Рајо Ваљекано надиграо Гранаду - 2:1. Еибар, мали клуб из истоименог града у Баскији, наставио је низ успеха ове сезоне и петом победом преузео шесто место на табели са само пет бодова заостатка за водећима Реал Мадридом и Барселоном, који имају утакмицу мање.

Рајо Ваљекано је остварио веома значајан успех тријумфом против директног конкурента за опстанак, иако је од 19. минута играо са десеторицом, а Гранаду је оставио у зони испадања.

Примера, 11. коло:
Петак:
Лас Палмас – Сосиједад 2:0
Субота:
Селта – Валенсија 1:5
Леванте – Депортиво 1:1
Еибар – Хетафе 3:1
Рајо Ваљекао – Гранада 2:1
Малага – Бетис 0:1

Недеља:
12.00 Билбао – Еспањол
16.00 Барселона – Виљареал
18.15 Ателтико – Хихон
20.30 Севиља – Реал Мадрид

Коментари / 0

Оставите коментар