АБА: Партизан бољи од Будућности! Враћа се ''магија''?!

Џонс вратио црно-белу магију у "Пионир"! У 9. коло АБА лиге, кошаркаши Партизана успели су да у одличној атмосфери дворане “Пионир” савладају лидера првенства Будућност 86:77! 

Кошарка 07.11.2015 | 23:15
АБА: Партизан бољи од Будућности! Враћа се ''магија''?!

Гости су меч отворили рафалном паљбом. Кук и Џозеф нису могли да промаше. Чинило се да црно-бели неће моћи да се одупру, а онда су прорадили Маринковић и Анђушић. Имали су изабраници Петра Божића спреман одговор на агресивну игру Подгоричана.

Одличан је био и Џонс (18 поена)! Американац је готово сам играо у последњој деоници. Гости нису имали решење за бившег НБА аса, па су црно-бели прекинули серију од шест узастопних пораза у регионалном такмичењу.

Прва четвртина: Рафална паљба Будућности, Партизан не може да се одбрани - 22:30

Партизан меч почиње у петорци: Цветковић, Маринковић, Андрић, Џонс, Витковац.

На старту меча играло се поен за поен. За разлику од неколико претходних утакмица, Партизан је добро отворио сусрет. Џонс је постигао четири поена, за стартну предност тима из Хумске - 6:4.

Већ после два минута Андрић је морао да изађе из игре због повреде.

Џозеф је погодио другу тројку за "ђетиће", па је Петар Божић био принуђен да затражи први минут одмора на утакмици - 6:10.

Навијачи Партизан су средином прве деонице дуго скандирали бившем тренеру Душку Вујошевићу. На нови кош са дистанце Џозефа, спреман одговор имао је Вања Маринковић - 10:13.

Џозеф не промашује, трећа тројка Американца, Будућност на око четири минута до краја води - 10:18. Рафална паљба екипе из Подгорице, нови погодак са линије 6.75, овога пута је Кук био прецизан - 15:21. Друга тројка за црно-беле на мечу дело је Анђушића - 18:23.

Ћетвртина је завршена резултатом - 22:30.

Друга четвртина: Партизан добар у скоку, Будућност остала без шута

Први поени у овом делу игре дело су Сеада Шеховића - 22:32.

У другој деоници не игра се тако ефикасно као на старту утакмице. Алекс Марић је зарадио трећу личну грешку. Док је преко Џонса, Партизан смањио на 26:32. Другу тројку на мечу погодио је и Вања Маринковић, црно-бели су на око шест минута до краја деонице на минус три.

Серију екипе Петра Божића од 9:0, прекинуо је Рикић из тешке позиције - 31:34.

Партизан је све бољи у скоку. Након одличног полагања Аранитовића, црно-бели су стигли до егала - 41:41. Поени Маринковић донели су домаћима прву предност у овој деоници.

Трећа четвртина: Прва техничка Божића, Анђушевићеве тројке за публику и Ивану

Прве поене у овој деоници постигао је Данило Анђушић - 45:42. Након две јефтине грешке црно-белих, гости су преко Драгићевића повели 45:46.

У овој деоници Петар Божић је зарадио своју прву техничку грешку од када је на клупи Партизана. Будућност је тројком Јарамаза стигла на 51:48.

Прва тројка Петра Аранитовића на мечу одвела је Партизан на лепих плус осам.

Партизан је успео да одбије сваки напад гостију, тројка Данила Анђушића поставила је коначних 68:61.

Четврта четвртина: Џонс дотукао Будућност

Води се велика борба за сваку лопту на старту. Баћевић је погодио са дистанце за 68:66.

Бивши кошаркаш Партизана, Немања Јарамаз је баш мотивисан прецизан је бек "ђетића" - 68:68.

Кевин Џонс ће бити велико појачање за црно-беле. Американац је поентирао за 74:70. Тренер Јововић је принуђен да затражи минут одмора.

На истеку напада, Александар Цветковић је постигао фантастичну тројку за 79:72.

Пуца на све стране у "Пиониру". Маринковић и Џозеф су били у клинчу, а судије су показале обостране техничке грешке.

Техничка грешка и за Немању Јарамаза, Партизан је на великих 82:72.

Џонс готов сам игра у овим тренуцима и сјајни Американац одвео је црно-беле ка тријумфу.

Партизан - Будућност 86:77 (22:30, 21:12, 25:19, 18:16)

Дворана: “Пионир”, Гледалаца:5000. Судије: Дамир Јавор, Борис Крејић, Милан Недовић

Партизан: Цветковић 12, Аранитовић 12, Маринковић 14, Џонс 18, Виктовац 3, Перовић 2, Магдевски, Ђумић 4, Анђушић 13, Милутиновић 2, Андрић , Врабац 6.

Будућност: Шеховић Су 4, Јарамаз 13, Суботић 7, Шеховић Се 4, Чарапић, Кук 11, Баћовић 4, Илић, Драгићевић 11, Марић 2, Рикић 6, Џозеф 15.

Коментари / 0

Оставите коментар