ABA: Partizan bolji od Budućnosti! Vraća se ''magija''?!

Džons vratio crno-belu magiju u "Pionir"! U 9. kolo ABA lige, košarkaši Partizana uspeli su da u odličnoj atmosferi dvorane “Pionir” savladaju lidera prvenstva Budućnost 86:77! 

Košarka 07.11.2015 | 23:15
ABA: Partizan bolji od Budućnosti! Vraća se ''magija''?!

Gosti su meč otvorili rafalnom paljbom. Kuk i Džozef nisu mogli da promaše. Činilo se da crno-beli neće moći da se odupru, a onda su proradili Marinković i Anđušić. Imali su izabranici Petra Božića spreman odgovor na agresivnu igru Podgoričana.

Odličan je bio i Džons (18 poena)! Amerikanac je gotovo sam igrao u poslednjoj deonici. Gosti nisu imali rešenje za bivšeg NBA asa, pa su crno-beli prekinuli seriju od šest uzastopnih poraza u regionalnom takmičenju.

Prva četvrtina: Rafalna paljba Budućnosti, Partizan ne može da se odbrani - 22:30

Partizan meč počinje u petorci: Cvetković, Marinković, Andrić, Džons, Vitkovac.

Na startu meča igralo se poen za poen. Za razliku od nekoliko prethodnih utakmica, Partizan je dobro otvorio susret. Džons je postigao četiri poena, za startnu prednost tima iz Humske - 6:4.

Već posle dva minuta Andrić je morao da izađe iz igre zbog povrede.

Džozef je pogodio drugu trojku za "đetiće", pa je Petar Božić bio prinuđen da zatraži prvi minut odmora na utakmici - 6:10.

Navijači Partizan su sredinom prve deonice dugo skandirali bivšem treneru Dušku Vujoševiću. Na novi koš sa distance Džozefa, spreman odgovor imao je Vanja Marinković - 10:13.

Džozef ne promašuje, treća trojka Amerikanca, Budućnost na oko četiri minuta do kraja vodi - 10:18. Rafalna paljba ekipe iz Podgorice, novi pogodak sa linije 6.75, ovoga puta je Kuk bio precizan - 15:21. Druga trojka za crno-bele na meču delo je Anđušića - 18:23.

Ćetvrtina je završena rezultatom - 22:30.

Druga četvrtina: Partizan dobar u skoku, Budućnost ostala bez šuta

Prvi poeni u ovom delu igre delo su Seada Šehovića - 22:32.

U drugoj deonici ne igra se tako efikasno kao na startu utakmice. Aleks Marić je zaradio treću ličnu grešku. Dok je preko Džonsa, Partizan smanjio na 26:32. Drugu trojku na meču pogodio je i Vanja Marinković, crno-beli su na oko šest minuta do kraja deonice na minus tri.

Seriju ekipe Petra Božića od 9:0, prekinuo je Rikić iz teške pozicije - 31:34.

Partizan je sve bolji u skoku. Nakon odličnog polaganja Aranitovića, crno-beli su stigli do egala - 41:41. Poeni Marinković doneli su domaćima prvu prednost u ovoj deonici.

Treća četvrtina: Prva tehnička Božića, Anđuševićeve trojke za publiku i Ivanu

Prve poene u ovoj deonici postigao je Danilo Anđušić - 45:42. Nakon dve jeftine greške crno-belih, gosti su preko Dragićevića poveli 45:46.

U ovoj deonici Petar Božić je zaradio svoju prvu tehničku grešku od kada je na klupi Partizana. Budućnost je trojkom Jaramaza stigla na 51:48.

Prva trojka Petra Aranitovića na meču odvela je Partizan na lepih plus osam.

Partizan je uspeo da odbije svaki napad gostiju, trojka Danila Anđušića postavila je konačnih 68:61.

Četvrta četvrtina: Džons dotukao Budućnost

Vodi se velika borba za svaku loptu na startu. Baćević je pogodio sa distance za 68:66.

Bivši košarkaš Partizana, Nemanja Jaramaz je baš motivisan precizan je bek "đetića" - 68:68.

Kevin Džons će biti veliko pojačanje za crno-bele. Amerikanac je poentirao za 74:70. Trener Jovović je prinuđen da zatraži minut odmora.

Na isteku napada, Aleksandar Cvetković je postigao fantastičnu trojku za 79:72.

Puca na sve strane u "Pioniru". Marinković i Džozef su bili u klinču, a sudije su pokazale obostrane tehničke greške.

Tehnička greška i za Nemanju Jaramaza, Partizan je na velikih 82:72.

Džons gotov sam igra u ovim trenucima i sjajni Amerikanac odveo je crno-bele ka trijumfu.

Partizan - Budućnost 86:77 (22:30, 21:12, 25:19, 18:16)

Dvorana: “Pionir”, Gledalaca:5000. Sudije: Damir Javor, Boris Krejić, Milan Nedović

Partizan: Cvetković 12, Aranitović 12, Marinković 14, Džons 18, Viktovac 3, Perović 2, Magdevski, Đumić 4, Anđušić 13, Milutinović 2, Andrić , Vrabac 6.

Budućnost: Šehović Su 4, Jaramaz 13, Subotić 7, Šehović Se 4, Čarapić, Kuk 11, Baćović 4, Ilić, Dragićević 11, Marić 2, Rikić 6, Džozef 15.

Komentari / 0

Ostavite komentar