Драган Човић на изборима у Хрватској

Гласање предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Драгана Човића на изборима за Сабор сусједне Хрватске аналитичари су оцијенили као прворазредни скандал, који се никада раније није видио у пракси, пише новинска агенција Патриа.

Регион 07.11.2015 | 18:28
Драган Човић на изборима у Хрватској

Аналитичари су позвали да стручњаци за међународно право, на првом мјесту Босне и Херцеговине, али и Хрватске, што прије морају пронаћи начин како да зауставе праксу да највиши политички званичници Босне и Херцеговине истовремено могу бити и држављни друге земље.

Бивши члан Предсједништва БиХ Стјепан Кљуић рекао је за агенцију Патриа да је сам начин на који се водила предизборна кампања у Хрватској за њега на најнижем нивоу.

- Као Хрвату из Босне и Херцеговине и једном од оних који су учинили све да Хрвати Босне и Херцеговине добију равноправан третман у земљи, све то око предизборне кампање у Хрватској ми се гади – рекао је Кљуић.

И политички аналитичар Невен Казазовић рекао је за Патрију да му није познато да игдје у свијету постоји пракса да предсједник једне земље гласа за Владу неке друге државе.

Избори за Сабор Хрватске одржавају се у недјељу у Хрватској, те у још 48 држава широм свијета. Око 3,8 милиона бирача у Хрватској и иностранству излази на биралишта да би изабрали нови сазив Хрватског сабора, а бира се 151 посланик.

Више од 20.000 хрватских држављана који живе у Босни и Херцеговини или привремено бораве у БиХ од јутрос такође могу гласати за осми сазив Хрватског сабора.

Бирачка мјеста у БиХ отворена су у Сарајеву, Мостару, Тузли и Бања Луци, а на изборима у Хрватској у суботу је гласао и предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић, пише НАП.

Извор: Патриа

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

сара

07.11.2015 17:58

Скутори херцеговацки...и јос казу да су угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Мостар

07.11.2015 18:11

Узалуд вам труд свирачи, за другог су дуње жуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавина

07.11.2015 18:17

И онда се Цовиц цуди сто Хрвати напустају БИХ, па он их уци да БИХ није њихова домовина вец да је то Хрвтска, онда људи не знају висе како да се понасају. А сваки дан им јос говори да нису равноправни на територији гдје зиве 95 посто само Хрвати. Нормални Хрвати одговрите сами на ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВКА

07.11.2015 20:19

Па ево одговора, надам се нормалне Хрватице. Уопште не слушам шта Човић говори јер већег лажова и дволичњака у животу нисам видјела. Али, нажалост, он то што жели савршено зна изборити. Да, Хрвати у БиХ су заиста угрожени. Од Човића, Човићевог зета, Борјане Кришто, Марине Пендеш и осталих њихових мафиоза. А иначе, ј... се Човића што народ одлази. Остају они с којима може манипулисати до краја живота.

Name

Угрозени

07.11.2015 18:23

Плацу да су угрозени, обнасају највисе функција, а највеца глупост је да цлан предеједниства једне суверене дрзаве уцествује на изборима у другој дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордје С.

07.11.2015 18:29

Мозес ти гласти колико хоцес, Милановиц формира владу опет, а уз помоц српских партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

07.11.2015 20:24

Павелицева ку...а

ОДГОВОРИТЕ
Name

може

09.11.2015 08:46

Некадашњи предсједник Грузије, данас је на функцији губернатора Одесе у Украјини како то може.

ОДГОВОРИТЕ