Наводи Тужилаштва су политички памфлети (ВИДЕО ДОКАЗ)

Управа полиције – ЦБ Подгорица, поднијела је 25.октобра кривичну пријаву Вишем државном тужилаштву против функционера Демократског фронта АндријеМандића и Славена Радуновића због посотојања сумње да су ноћ раније извршили кривично дјело – позивање на насилну промјену уставног уређења током великог народног протеста који је разбијен прекомјерном и незаконитом употребом силе од стране полиције према грађанима.

Регион 07.11.2015 | 16:40
Наводи Тужилаштва су политички памфлети (ВИДЕО ДОКАЗ)

Тужилаштво је у међувремену затражило да Административни одбор Скупштине Црне Горе укине имунитет Мандићу и Радуновићу, као и Милану Кнежевићу, такође функционеру ДФ-а, који се терети за напад на службена лица приликом полицијског разбијања протеста од 17.октобра и уклањања импровизованог шаторског насеља у коме су демонстранти боравили три седмице.

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић затражио је 30.октобра да му ВДТ достави чињенични основ за кривично гоњење представника народа, о чијем имунитету треба да се изјасни Скупштина односно њен Административни одбор. И, како ће се читаоци неспорно увјерити након што упореде видео запис и подвучени дио писма замјеника ВДТ, Кривокапић је умјесто чињеничног основа добио потпуно измишљену информацију као кључни „аргумент“ за оптужницу односно скидање имунитета Мандићу и Радуновићу.

Наиме, ДТ недвосмислено износи тврдњу да су Мандић и Радуновић заједно са осталим посланицима прескочили заштитну ограду одмах након што је Радуновић саопштио пред присутнима „да се предсједник Скупштине изгубио, да се не зна гдје је он и да га није брига за њих, те да има још десет минута времена, након чега никакву одговорност не преузимају, а одмах затим, заједно са дијелом присутних посланика прескочили заштитне ограде и кренули према згради Скупштине Црне Горе “, чиме су, тврди замјеница ВДТ, код демонстраната изазвали одлуку да рушећи заштитне ограде пређу у физички напад на полицију која је штитила прилаз згради…

А истина је, како бјелодано доказује видео запис који емтујемо, да се Мандић са посланицима ДФ-а у тренутку Радуновићевог обраћања, као и много времена прије тога, увелико налазио између припадника полиције и грађана, иза ограде, у дијелу гдје су били полицајци, гдје је и сам Радуновић био прије него се нашао за говорницом, једнако као и предсједник СНП-а Срђан Милић, посланик Демоса Зоран Миљанић као и независни посланик Обрад Гојковић. Исто тако, снимак доказује да Радуновић уопште није прескакао ограду након обраћања, већ је остао међу окупљеним народом, што до краја раскринкава невјероватне измишљотине државног тужилаштва.

Шеф Клуба посланика СНП-а у Скупштини Црне Горе и члан Административног одбора Александар Дамјановић, за ИН4С каже да је извјесно да он и његова партијска колегиница Данијела Данка Марковић у том скупштинском тијелу неће гласати за одузимање имунитета посланицима ДФ-а.

„Имали смо прилику да се упознамо са садржајем писма ВДТ-а предсједнику парламента. Став СНП-а у Административном одбору је јасан ; никад нећемо гласати за скидање имунитета посланицима када се ради о политичким оптужницама, а у конкретном случају је ријеч о пар еxеленас политичкој оптужници. Увијек смо за скидање имунитета посланицима који се баве организованим криминалом, корупцијом и класичним криминалним радњама. Међутим, за скидање имунитета изабраним представницима народа на бази политичких памфлета попут овога, нијесмо нити ћемо икада бити – казао је Дамјановић.

Административни одбор разматраће у понедељак захтјев Тужилаштва за давање одобрења за покретање кривичног поступка против посланика Демократског фронта Славена Радуновића, Андрије Мандића и Милана Кнежевића. Њих тројица су најавили да се свеједно на имунитет неће ни позивати.

О оцјени тежине „грешке“ тужилаштва нека свједоче читаоци портала ИН4С увидом у документ са потписом Вишег државног тужиоца Љиљане Лакић који објављујемо, и истовремено увидом у видео снимак са протестног скупа пред црногорским парламентом од 24.октобра ове године.

Извор: Информативни портал

Коментари / 0

Оставите коментар