Њемачка шпијунирала "врућу линију" САД

Немачка Савезна обавештајна служба (БНД) систематски је надгледала своје пријатеље у целом свету, пише политички магазин “Шпигл” у данашњем броју.

Свијет 07.11.2015 | 21:54
Њемачка шпијунирала "врућу линију" САД

Магазин наводи да су се у визиру БНД нашла министарства унутрашњих послова Америке, Пољске, Аустрије, Данске и Хрватске и да у такозване "тражене појмове", које БНД користи при шпијунажи, спадају и америчка представништва при Европској унији (ЕУ) и у Уједињеним нацијама, као и америчко Министарство финансија.

Чак и "врућа линија" америчког Министарства спољних послова за упозорења при путовањима стајала је на шпијунској листи, а БНД своје шпијунске активности није ограничио само на државне институције, већ су ту биле и такозване невладине организацје, попут "Царе Интернатионал", "Оксфам" или Међународни комитет Црвеног крста у Женеви, пише магазин.

У Немачкој су на листи БНД били бројни конзулати и амбасаде, па су тако надгледани мејлови, телефони, адресе и факс-бројеви представништава Америке, Француске, Велике Британије, Шведске, Португалије, Грчке, Шпаније, Италије, Аустрије, Швајцарске и Ватикана, пише "Шпигл".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

07.11.2015 12:23

Ништа чудновато. Тако раде и обавештајне службе други држава које држе до своје безбједности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

07.11.2015 22:21

Само снимај ја кад идем спават не носим ни телефон ни телевизор немам да ми спијуни неби видили супак или киту хаха.

ОДГОВОРИТЕ