Колико далеко може да иде "Шарли ебдо"?

Москва је бесна због карикатуре у француском сатиричном недељнику "Шарли ебдо", на којој је приказана авионска несрећа у Египту, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков. Руски посланици су затражили да се "Шарли" стави на листу екстремистичке литературе.

Свијет 07.11.2015 | 21:57
Колико далеко може да иде "Шарли ебдо"?

Магазин је на последњој страни објавио шокантну карикатуру на којој се виде како делови авиона и путник падају с неба на брадатог наоружаног човека у муслиманској одећи. Изнад цртежа је написано "Исламска држава: Руска авијација појачава бомбардовање". а другој слици нацртана је лобања међу остацима авиона и телима настрадалих путника, која говори о опасности летова са руским нискобуџетним компанијама.

"У овој земљи ми то зовемо јасно речју - богохуљење. То нема никакве везе са демократијом, самоизражавањем или били чим другим. То је чисто богохуљење" рекао је Песков.

Песков је рекао да је са колегама покушао да пронађе карикатуре о новинарима магазина, које су терористи убили, "али нисмо успели да их нађемо".

"Да су такве карикатуре објављене и оне би биле богохуљење ", нагласио је он.

Руски посланици су такође изразили незадовољство, позивајући владу да француски недељник стави на листу екстремистичке литературе и инсистирајући да француске власти реагују и да се извине.

Извор: Бета

 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

киза

07.11.2015 09:28

Ако су они представници слободне и демикратске европе српском народу није потребна таква Европа

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бетиног

08.11.2015 08:44

"Човека у муслиманској одећи"?? Хало "бета-ћи",не будали. Овај лист злоупотребљава слободу мишљења, то је бар јасно, вријеђали су они све и свашта, неки су због тога и главу изгубили, ј* га,тако је то у демократији

Name

Мехмед

07.11.2015 11:09

Није сметало када су Посланика с.а.в.с. вриједјали, смијао се цијели "демократски" свијет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

православац

07.11.2015 11:51

Е мухамеде није то био демократски свијет то је западна демократија то је разлика гдје си видио да у православним земљама тако несто објаве размисли мало ми постујемо све религије и њихове посланике сем оних који су задојени западном демократијом.

Name

Небојса

07.11.2015 12:32

Мехмеде, ниси у праву. Многи су Срби реаговали и тад , сто јавно сто у свом окрузењу.

Name

Сенад

08.11.2015 08:10

Колико год муслимани имали резерве према СПЦ у неким другим ситуацијама, у случају Шарли Ебдоа се сјећам да су јавно осудили шпрдњу са Послаником с.а.в.с. То ипак није главни разлог зашто се ја гнушам на ову шпрдњу са лобањама недужне дјеце које падају по Синају.

Name

Драган

08.11.2015 08:31

Мехмеде, као Србин немам ништа против Алаха. Немам ни против оних који га тумаче на лијеп и људски начин. Али имам против оних који се кријући иза Алаха раде монструозне радње, а имају подршку приличног броја муслимана.

Name

Михаило Микић

07.11.2015 12:42

"Шарли ебдо" може да иде у својим провокацијама далеко даље него што људски ум може да замисли. Зато би за Русију било најбоље да се не осврће на његове провокације већ са Божијом помоћу што прије победоносно да заврше рат против муслимански екстремиста и терориста окупљених у ИД коју подржавају испод жита земље НАТО пакта. Прекид рата и успостављање праведног мира у исламском свијету био би највећи дар за муслимане и цијело човечанство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

07.11.2015 17:23

Слажем се. Ове благо речено психопате могу исмијавати само себе и оне који купују њихов лист. Ово је само још један у мору доказа колико је труло и болесно западно друштво. Доћи ће ђаво по своје, прије или касније на један или други начин. Већ је почео. Штета што нису били сви када је она бомба бацала њихове дјелове тјела на све стране. Ово је први пут да некоме пожелим нешто овако. Зашто бар нису погледали фотографије оне мале дјеце? За овај људски шљам још није измишљена права ријеч.

Name

Фармерке,кабловска па цола

08.11.2015 09:11

Сарли Ебдо представља слободну Европу И нама Србима (а И другима) је управо таква потребна.Засто?Ста нам поруцује карикатуриста?Руска дрзава није у стању или не зели ради утицаја одредјених интересних група уведе ред у авионском промету ради цега људи гину.Такодјер таква дрзава зели да средјује ситуацију у другим дрзавама.У “средјивању” цесто гину цивили медјутим Песков а ни други посланици се ради тога не узнемирују вец хоце лист који им слузи као огледало да прогласе екстремним. Инаце Русија је дрзава ас највисе авионских несреца.Мислим да би Пескову било боље да се забави проблемом повецања сигурности у саобрацају, а не да напада једну карикатуру.Захваљуци западним идејама једнакости,слободе (мисљења) ми моземо на компјутеру који је западни производ да слободно каземо своје мисљење сто је опет западни производ.

Name

Ре фармерке

08.11.2015 15:16

... Који си дебил. Не знам шта имаш умјесто мозга ако икако нешто имаш.

Name

Боле

07.11.2015 18:36

Није безбједно путовати са авионима Француске фирме Аирбус. Цудо је што ови из Шарли-ебдоа нису одавно сви поубијани. Тај дегутантни часопис је оружје "Запада".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

07.11.2015 19:14

Сарли Ебдо је провокаторско-масонско финансирано с***е од цасописа, цији је циљ сирење провокација и мрзње у Европи. А ко су њихови финансијери и које су нације сви то добро знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалци

07.11.2015 21:02

Браво на објави карикатура то је новинарство . Вецина писаних медија у Србији их није објавила сто је за мене непрофесионално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

08.11.2015 08:12

Ајд паметна главо објасни а зашто не објавише карикатуре кад су побијени запослени у том листу од стране оне двојице Муслимана?

Name

миле додрк

08.11.2015 06:19

Видјеце французи за пар година ко це владати француском оригинал француза је све мање а црне расе висе види се у њиховој репрезентацији ко це владати француском зиви били па видјели нецемо дуго цекати л.п.

ОДГОВОРИТЕ