Осам година од убиства Милана Вукелића

Налогодавци и извршиоци убиства инжињера Милана Вукелић у Бањалуци, ни осам година од овог злочина нису откирвени нити приведени пред лице правде.

Република Српска 07.11.2015 | 07:26
Осам година од убиства Милана Вукелића

Вукелић је убијен стотињак метара од сједишта Министарства унутрашњих послова Републике Српске ( МУП Републике Српске) 06. новембра 2007. године, експлозијом која је подметнута испод његовог аутомобила. Његова два сапутника су тешко рањени. Мјесецима прије него је убијен Вукелић је јавно говорио о спрези "грађевинске мафије" и власт у Граду Бањалуци и на нивоу Републике Српске.

Власт је одговорна што убице Милана Вукелића нису процесурине, сматра Љиљана Тодоровић сестра убијеног Вукелића.

"Умјесто да раде на разоткривању овог злочина, све се ради на прикривању трагова. А то раде тако што стално мијењају истражне тимове и тако истрагу развлаче у недоглед. Њима није стало до тога да се истина открије и ја се плашим да никада неће бити ни откривена. Ако се зна да је Драги Милошевић, високи функционер МУП-а пријетио мом брату онда је јасно зашто се истина не открива и коме није стало до истине", каже Љиљана Тодоровић

Њено мишљење дијели и Драган Чавић један од лидера опозиционог Савеза за промјене.

"Нема политичке воље да се ово и не само ово дјело расвијетле. Ово убиство као и нерасвијетљено убиство Бобана Благојевића из 1999. године очито имају политичку позадину и иза њих стоје одређене интересне групе, то и јесу разлози што починиоци још увијек нису процесуирани. То се неће ни десити све док је актуелне власти", рекао је Чавић.

Милан Вукелић је, о чему су поједини медији извјештавали, за вишемилионске проневјере оптуживао директора Завода за изградњу Бањалуке (ЗИБЛ) Чеде Савића, бањалучку градску власт на челу са тадашњим градоначелником Драгољубом Давидовићем, те више тајкуна блиских актуелној власти и владајућем Савезу независних социјалдемократа Милорада Додика.

Вукелићеви проблеми су почели када је као представник надзорног органа одбио да потпише грађевински пријем реконструкције градског парка Петар Кочић у Бањалуци. Тада се нашао под притиском директора Чеду Савића који је од њега тражио да то учини под пријетњом отказом. Вуклић је одбијао оавакве захтјеве и јавно је проговорио да су прилом тог посла чији је инвститор био Град Бањалука, опрани милиони конвретбилних марака. Говорио је и о криминалу приликом реконструкције Трга Крајине, изградње колектора и других радова који су финасирани јавним средствима.

Милан Вукелић је више пута примао јавне и анонимне пријетње, а тврдио је да су му пријетили и високи службеници МУП-а Републике Српске управо у сједишту овог министараства у чијој близини је убијен.

У МУП-у Републике Српске од јутрос нису одговрили на наш телефонски позив. Када одговоре објавићемо шта су одговорили на наша питања.

Извор: Импулс

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

КРЕСО

07.11.2015 06:34

САЗНАЦЕ ПЕРИЦА СТАНИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

07.11.2015 11:06

Оце оце ево он лети да то уради.

Name

ух

07.11.2015 07:47

Најезио сам се. Па зар да због неције себицности један живот да страда... Све ово треба похапсити, све који су марку украли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је јасно

07.11.2015 09:58

Иза свега стоји врх власти. То је и будалама јасно. И врх локалне власти која је за 15 година сатрала Бањалуку. СИПА ће морати ово истражити. Зликовци ће одговарати.

Name

Мирко

07.11.2015 08:57

Додикови људи знају све о ликвидацијама и пљачкама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СелманКРИМИ

07.11.2015 10:21

Питајте Селмана - он све зна јер је заштитник (из сјене) криминала и корупције у РС...

Name

тртмрт

07.11.2015 11:52

Па кад је тако изадјите на улице наорузани и покопајте смеце...

ОДГОВОРИТЕ