Osam godina od ubistva Milana Vukelića

Nalogodavci i izvršioci ubistva inžinjera Milana Vukelić u Banjaluci, ni osam godina od ovog zločina nisu otkirveni niti privedeni pred lice pravde.

Republika Srpska 07.11.2015 | 07:26
Osam godina od ubistva Milana Vukelića

Vukelić je ubijen stotinjak metara od sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ( MUP Republike Srpske) 06. novembra 2007. godine, eksplozijom koja je podmetnuta ispod njegovog automobila. Njegova dva saputnika su teško ranjeni. Mjesecima prije nego je ubijen Vukelić je javno govorio o sprezi "građevinske mafije" i vlast u Gradu Banjaluci i na nivou Republike Srpske.

Vlast je odgovorna što ubice Milana Vukelića nisu procesurine, smatra Ljiljana Todorović sestra ubijenog Vukelića.

"Umjesto da rade na razotkrivanju ovog zločina, sve se radi na prikrivanju tragova. A to rade tako što stalno mijenjaju istražne timove i tako istragu razvlače u nedogled. Njima nije stalo do toga da se istina otkrije i ja se plašim da nikada neće biti ni otkrivena. Ako se zna da je Dragi Milošević, visoki funkcioner MUP-a prijetio mom bratu onda je jasno zašto se istina ne otkriva i kome nije stalo do istine", kaže Ljiljana Todorović

Njeno mišljenje dijeli i Dragan Čavić jedan od lidera opozicionog Saveza za promjene.

"Nema političke volje da se ovo i ne samo ovo djelo rasvijetle. Ovo ubistvo kao i nerasvijetljeno ubistvo Bobana Blagojevića iz 1999. godine očito imaju političku pozadinu i iza njih stoje određene interesne grupe, to i jesu razlozi što počinioci još uvijek nisu procesuirani. To se neće ni desiti sve dok je aktuelne vlasti", rekao je Čavić.

Milan Vukelić je, o čemu su pojedini mediji izvještavali, za višemilionske pronevjere optuživao direktora Zavoda za izgradnju Banjaluke (ZIBL) Čede Savića, banjalučku gradsku vlast na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem, te više tajkuna bliskih aktuelnoj vlasti i vladajućem Savezu nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika.

Vukelićevi problemi su počeli kada je kao predstavnik nadzornog organa odbio da potpiše građevinski prijem rekonstrukcije gradskog parka Petar Kočić u Banjaluci. Tada se našao pod pritiskom direktora Čedu Savića koji je od njega tražio da to učini pod prijetnjom otkazom. Vuklić je odbijao oavakve zahtjeve i javno je progovorio da su prilom tog posla čiji je invstitor bio Grad Banjaluka, oprani milioni konvretbilnih maraka. Govorio je i o kriminalu prilikom rekonstrukcije Trga Krajine, izgradnje kolektora i drugih radova koji su finasirani javnim sredstvima.

Milan Vukelić je više puta primao javne i anonimne prijetnje, a tvrdio je da su mu prijetili i visoki službenici MUP-a Republike Srpske upravo u sjedištu ovog ministarastva u čijoj blizini je ubijen.

U MUP-u Republike Srpske od jutros nisu odgovrili na naš telefonski poziv. Kada odgovore objavićemo šta su odgovorili na naša pitanja.

Izvor: Impuls

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

KRESO

07.11.2015 06:34

SAZNACE PERICA STANIC.

ODGOVORITE
Name

aha

07.11.2015 11:06

Oce oce evo on leti da to uradi.

Name

uh

07.11.2015 07:47

Najezio sam se. Pa zar da zbog necije sebicnosti jedan život da strada... Sve ovo treba pohapsiti, sve koji su marku ukrali...

ODGOVORITE
Name

Sve je jasno

07.11.2015 09:58

Iza svega stoji vrh vlasti. To je i budalama jasno. I vrh lokalne vlasti koja je za 15 godina satrala Banjaluku. SIPA će morati ovo istražiti. Zlikovci će odgovarati.

Name

Mirko

07.11.2015 08:57

Dodikovi ljudi znaju sve o likvidacijama i pljačkama.

ODGOVORITE
Name

SelmanKRIMI

07.11.2015 10:21

Pitajte Selmana - on sve zna jer je zaštitnik (iz sjene) kriminala i korupcije u RS...

Name

trtmrt

07.11.2015 11:52

Pa kad je tako izadjite na ulice naoruzani i pokopajte smece...

ODGOVORITE