БЛ: Херта у гостима ''одувала'' Хановер!

Нападач из Обале Слоноваче Саломон Калу са три гола пресудио Хановеру и то на његовом Нидерсахен стадиону.

Фудбал 07.11.2015 | 08:40
БЛ: Херта у гостима ''одувала'' Хановер!

Уводни меч 12. кола Бундеслиге између Хановера и Херте донио је не баш претјерано лијеп фудбал, али и четири гола.

На крају Хановер – Херта 1:3, или боље речено Хановер – Саломон Калу 1:3.

Нападач из Обале Слоноваче са три гола одвео је Херту у врх табеле и излијечио ране послије пораза берлинске екипе 1:4 од Борусије Менхенгладбах у прошлом колу.

Управо на тој утакмици Калу је морао ван терене због потреса мозга. Током претходне недеље се опоравио и истрчао у петак увече на терен Нидерсахен стадиона у Хановеру, још увијек завијене главе, али спреман.

Да је расположен за игру најбољи стрелац Херте ове сезоне показао је у 33. минуту када је послије контранапада гостију матирао Цилера за 0:1.

Био је то наговјештај да би се Херта коначно могла да прекине низ од шест утакмица без побједе против Хановера. Три пута су ремизирали, три пута губили, али Калу је био одлучан да његова екипа коначно упише и тријумф.

У томе му је помогла и очајна транзиција Хановера из напада у одбрану. У 61. Минуту Хановер је имао напад у противничком шеснаестерцу и изгледну прилику за погодак, али у само неколико секунди све се окренуло.

Одбрана Херте избила је лопту, Дарида је одмах послао лопту у празан просто за Калуа који је са своје половине истрчао до противничког шеснатестерца и рутински завршио акцију голом за 0:2.

Девет минута касније Хановер је смањио поготком Кијотакеа са 11 метара послије оправдано досуђеног једанаестерца, али три минуте прије краја утакмице досуђен је једанаестерац и за госте.

Вајзер је оборен у шеснаестерцу, а одговорност је преузео наравно Саломон Калу и погодио за свој хет-трик и укупно осми гол ове сезоне.

Херта је овим тријумфом избила бар на кратко на четврто мјесто на табели, док је Хановер на 14. позицији, али би могао да падне још дубље након што се одиграју све утакмице 12. кола.

Бундеслига, 12. коло:

Хановер – Херта 1:3 (0:1)

/Кијотаке 70’ - Калу 33’, 61’, 87’/

Субота

Бајерн – Штутгарт

Хофенхајм - Ајнтрахт

Бајер Л. – Келн

Мајнц – Волффсбург

Борусија Менхенгладбах – Инглштат

Дармштат – ХСВ

Недјеља

Борусија – Шалке

Аугзбург – Вердер

 

Коментари / 0

Оставите коментар