BL: Herta u gostima ''oduvala'' Hanover!

Napadač iz Obale Slonovače Salomon Kalu sa tri gola presudio Hanoveru i to na njegovom Nidersahen stadionu.

Fudbal 07.11.2015 | 08:40
BL: Herta u gostima ''oduvala'' Hanover!

Uvodni meč 12. kola Bundeslige između Hanovera i Herte donio je ne baš pretjerano lijep fudbal, ali i četiri gola.

Na kraju Hanover – Herta 1:3, ili bolje rečeno Hanover – Salomon Kalu 1:3.

Napadač iz Obale Slonovače sa tri gola odveo je Hertu u vrh tabele i izliječio rane poslije poraza berlinske ekipe 1:4 od Borusije Menhengladbah u prošlom kolu.

Upravo na toj utakmici Kalu je morao van terene zbog potresa mozga. Tokom prethodne nedelje se oporavio i istrčao u petak uveče na teren Nidersahen stadiona u Hanoveru, još uvijek zavijene glave, ali spreman.

Da je raspoložen za igru najbolji strelac Herte ove sezone pokazao je u 33. minutu kada je poslije kontranapada gostiju matirao Cilera za 0:1.

Bio je to nagovještaj da bi se Herta konačno mogla da prekine niz od šest utakmica bez pobjede protiv Hanovera. Tri puta su remizirali, tri puta gubili, ali Kalu je bio odlučan da njegova ekipa konačno upiše i trijumf.

U tome mu je pomogla i očajna tranzicija Hanovera iz napada u odbranu. U 61. Minutu Hanover je imao napad u protivničkom šesnaestercu i izglednu priliku za pogodak, ali u samo nekoliko sekundi sve se okrenulo.

Odbrana Herte izbila je loptu, Darida je odmah poslao loptu u prazan prosto za Kalua koji je sa svoje polovine istrčao do protivničkog šesnatesterca i rutinski završio akciju golom za 0:2.

Devet minuta kasnije Hanover je smanjio pogotkom Kijotakea sa 11 metara poslije opravdano dosuđenog jedanaesterca, ali tri minute prije kraja utakmice dosuđen je jedanaesterac i za goste.

Vajzer je oboren u šesnaestercu, a odgovornost je preuzeo naravno Salomon Kalu i pogodio za svoj het-trik i ukupno osmi gol ove sezone.

Herta je ovim trijumfom izbila bar na kratko na četvrto mjesto na tabeli, dok je Hanover na 14. poziciji, ali bi mogao da padne još dublje nakon što se odigraju sve utakmice 12. kola.

Bundesliga, 12. kolo:

Hanover – Herta 1:3 (0:1)

/Kijotake 70’ - Kalu 33’, 61’, 87’/

Subota

Bajern – Štutgart

Hofenhajm - Ajntraht

Bajer L. – Keln

Majnc – Volffsburg

Borusija Menhengladbah – Inglštat

Darmštat – HSV

Nedjelja

Borusija – Šalke

Augzburg – Verder

 

Komentari / 0

Ostavite komentar