Мари: Новак игра нестварно, меље и никако да стане!

Шкотском тенисеру, Енди Марију није лако ни да прати Новака Ђоковића, јер како каже за “Блиц” ни сам не зна када ће Србин стати са обарањем рекорда.

Тенис 07.11.2015 | 16:20
Мари: Новак игра нестварно, меље и никако да стане!

По пројектованом жребу мастерса у Партизу, уколико до финалног меча остваре све тријумфе, Шкот ће се за круну на турниру борити против Новака Ђоковића.

Мари је прво питањем одговорио на питање.

Изглед велике четворке се прилично променио и по игри и по поретку. Да ли сте то очекивали?

- У ком смислу - поставио нам је питање Шкот.

По томе да скоро све највеће турнире узима Новак. Рафа је прилично пао, а Роџер је најавио повлачење?

- Овакве промене нисам очекивао, признајем. Знао сам да ће доћи до промена на ранг-листи кад-тад, али ово нисам очекивао, првенствено мислим на Надалов пад.

Да ли мислите да Новак може да постане најбољи у историји?

- Мислим да је ово што ради потпуно нестварно. Још боља година и по игри и по резултату од 2011, када је порушио многе рекорде. Сада их је срушио још и не знамо када ће стати. Он заиста игра на врхунском нивоу с јако мало осцилација, и тешко га је пратити. Видите само колико је турнира освојио ове године, па и даље наставља да меље све пред собом. Сада је претекао и Мекинроа на вечитој листи, али до Федерера има још много. Не бих се усудио да прогнозирам било шта.

Очекујете ли Надалов повратак?

- Нисам ни мислио да ће оволико пасти. Наравно да га очекујем у врху, јер он ту припада. Имао је неколико лоших турнира, али сад се полако враћа. Игра му је доста боља него на почетку сезоне, а ту се и самопоуздање подиже. Видећемо следеће сезоне како ће бити.

Сматрате ли да Федерер треба да напусти тенис? Најавио је то...

- Још не, сигурно. Разумем разлоге због којих размишља о томе, али не би требало још то да уради. Па видите како игра и какве резултате постиже. То није ни близу онога шта је радио некада, али је и даље јако добро. Мада, ни Новак не да никоме да га скине с трона.

Ривалство из јуниорских дана

Новак Ђоковић и Енди Мари су рођени истог месеца исте године, у размаку од седам дана. Другови и ривали су још од када су били јуниори. Њихов стил игре је сличан, али Србин је доста успешнији од Шкота.

Када су 1999. први пут на једном јуниорском турниру изашли један другоме на мегдан, вероватно нису ни слутили да ће њихови будући мечеви привлачити пажњу свих тениских заљубљеника. На терену су љути непријатељи, а ван њега добри другари.

- Ендијев и мој ривалитет је посебан. Другачији од онога који имам с Надалом или Федерером - истицао је неколико пута Новак.

Тај дуел јуниора добио је Мари, али сада Ђоковић готово редовно добија Шкота. До сада су играли 29 пута, а Новак је 20 пута славио.

Наследника ни на видику

Да ли видите новог наследника на АТП листи?

- Има много момака који конкуришу за сам врх, али још нико није испливао. Тренутно не видим да ће се у блиској будућности нешто битно променити у врху АТП листе.

Коментари / 0

Оставите коментар