Mari: Novak igra nestvarno, melje i nikako da stane!

Škotskom teniseru, Endi Mariju nije lako ni da prati Novaka Đokovića, jer kako kaže za “Blic” ni sam ne zna kada će Srbin stati sa obaranjem rekorda.

Tenis 07.11.2015 | 16:20
Mari: Novak igra nestvarno, melje i nikako da stane!

Po projektovanom žrebu mastersa u Partizu, ukoliko do finalnog meča ostvare sve trijumfe, Škot će se za krunu na turniru boriti protiv Novaka Đokovića.

Mari je prvo pitanjem odgovorio na pitanje.

Izgled velike četvorke se prilično promenio i po igri i po poretku. Da li ste to očekivali?

- U kom smislu - postavio nam je pitanje Škot.

Po tome da skoro sve najveće turnire uzima Novak. Rafa je prilično pao, a Rodžer je najavio povlačenje?

- Ovakve promene nisam očekivao, priznajem. Znao sam da će doći do promena na rang-listi kad-tad, ali ovo nisam očekivao, prvenstveno mislim na Nadalov pad.

Da li mislite da Novak može da postane najbolji u istoriji?

- Mislim da je ovo što radi potpuno nestvarno. Još bolja godina i po igri i po rezultatu od 2011, kada je porušio mnoge rekorde. Sada ih je srušio još i ne znamo kada će stati. On zaista igra na vrhunskom nivou s jako malo oscilacija, i teško ga je pratiti. Vidite samo koliko je turnira osvojio ove godine, pa i dalje nastavlja da melje sve pred sobom. Sada je pretekao i Mekinroa na večitoj listi, ali do Federera ima još mnogo. Ne bih se usudio da prognoziram bilo šta.

Očekujete li Nadalov povratak?

- Nisam ni mislio da će ovoliko pasti. Naravno da ga očekujem u vrhu, jer on tu pripada. Imao je nekoliko loših turnira, ali sad se polako vraća. Igra mu je dosta bolja nego na početku sezone, a tu se i samopouzdanje podiže. Videćemo sledeće sezone kako će biti.

Smatrate li da Federer treba da napusti tenis? Najavio je to...

- Još ne, sigurno. Razumem razloge zbog kojih razmišlja o tome, ali ne bi trebalo još to da uradi. Pa vidite kako igra i kakve rezultate postiže. To nije ni blizu onoga šta je radio nekada, ali je i dalje jako dobro. Mada, ni Novak ne da nikome da ga skine s trona.

Rivalstvo iz juniorskih dana

Novak Đoković i Endi Mari su rođeni istog meseca iste godine, u razmaku od sedam dana. Drugovi i rivali su još od kada su bili juniori. Njihov stil igre je sličan, ali Srbin je dosta uspešniji od Škota.

Kada su 1999. prvi put na jednom juniorskom turniru izašli jedan drugome na megdan, verovatno nisu ni slutili da će njihovi budući mečevi privlačiti pažnju svih teniskih zaljubljenika. Na terenu su ljuti neprijatelji, a van njega dobri drugari.

- Endijev i moj rivalitet je poseban. Drugačiji od onoga koji imam s Nadalom ili Federerom - isticao je nekoliko puta Novak.

Taj duel juniora dobio je Mari, ali sada Đoković gotovo redovno dobija Škota. Do sada su igrali 29 puta, a Novak je 20 puta slavio.

Naslednika ni na vidiku

Da li vidite novog naslednika na ATP listi?

- Ima mnogo momaka koji konkurišu za sam vrh, ali još niko nije isplivao. Trenutno ne vidim da će se u bliskoj budućnosti nešto bitno promeniti u vrhu ATP liste.

Komentari / 0

Ostavite komentar