Партизан "удара" играче по џепу!

Радикалан потез управе Партизана, играчи се кажњавају новчано. Челници црно-белих пронашли кривце.

Фудбал 07.11.2015 | 10:00
Партизан "удара" играче по џепу!

Партизан је у кризи, великој, сигурно највећој у последње две и по деценије, од распада СФРЈ. У првенству посрће и за Црвеном звездом већ заостаје огромних 19 бодова. У Европи је добро почео, али сада је све горе...


Са две стартне победе у Лиги Европе поносили су се у Хумској, много више од играча челници клуба. Уосталом, два тријумфа против АЗ Алкмара и Аугзбурга били су главни аргумент за водеће људе Партизана да лоше резултате у Суперлиги припишу недостатку среће, суђењу на штету црно-белих или неком трећем фактору.

Тек смо закорачили у новембар, прошла су три и по месеца од почетка такмичења, а црно-белима једина утеха за сада је пласман у друго коло Купа Србије. Додуше, до маја наредне године званични шампион још увек има реалне шансе да обезбеди пролеће у Европи.

Реалне на папиру, у пракси, веома мале, јер како у наредних месец дана спречити брод да не потоне када вода надире са свих страна.

Казнама!

Управа Партизана намерава да повуче радикалан потез и да првотимцима "скреше" плате, које су, како тврде у клубу, сада постале редовне.

Целих 30 одсто, могло се чути после потопа у Билбау!

Најгоре ће, ипак, проћи бугарски тандем Валери Божинов и Иван Бандаловски. Њих двојицу ће "селфи" из Горњег Милановца коштати 50 одсто.

Промена тренера није донела резултат. Зоран Милинковић је отишао, а Љубинко Друловић само је наставио стазом неуспеха, забележивши две победе (против Јавора у Суперлиги и Синђелића у Купу) на шест утакмица од када је сео на "врућу" клупу.

У Партизану очигледно верују да се играчи не односе довољно професионално према дресу и то желе да промене новчаним казнама. Управа је, с обзиром на потез који намерава да повуче, вероватно и даље убеђена да тим поседује квалитет, али да је проблем залагање провотимаца.

Још нису увидели и признали грешке које су направљили у траљаво одрађеном прелазном року. Довођени су неспремни играчи, повређени, сумњивог квалитета за минимум уложеног новца.

Неозбиљно за клуб са великим амбицијама!

Понеко и призна да Партизан плаћа цех играња на два фронта (замислите два фронта), али у томе не види одговорност челника, већ играча и тренера.

Обећавали су много, урадило мало. Мислили су да ће и то мало бити довољно, али су се преварили. У питању је очигледно незнање и недостатак искуства вођења великог клуба, који је за кратко време дошао до просека за чак и српске стандарде. Мање-више у сваком погледу, најважније резултатском.

Интересантан је чињеница да су челници Партизана сву кривицу свалили на играче и стручни штаб, чак и на медицинску службу. Са друге стране, остају неми на све чешће и гласније прозивке навијача да би у што краћем року требало да напусте клуб, јер спортски резултати (за навијаче најважнији) изостају, а други нису опипљиви.

Трибине стадиона у Хумској из меча у меч све су празније, тако да их вероватно много и не плаши глас публике...

Ускоро ће уз актере, можда, бити и једни на утакмицама свог клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар