Partizan "udara" igrače po džepu!

Radikalan potez uprave Partizana, igrači se kažnjavaju novčano. Čelnici crno-belih pronašli krivce.

Fudbal 07.11.2015 | 10:00
Partizan "udara" igrače po džepu!

Partizan je u krizi, velikoj, sigurno najvećoj u poslednje dve i po decenije, od raspada SFRJ. U prvenstvu posrće i za Crvenom zvezdom već zaostaje ogromnih 19 bodova. U Evropi je dobro počeo, ali sada je sve gore...


Sa dve startne pobede u Ligi Evrope ponosili su se u Humskoj, mnogo više od igrača čelnici kluba. Uostalom, dva trijumfa protiv AZ Alkmara i Augzburga bili su glavni argument za vodeće ljude Partizana da loše rezultate u Superligi pripišu nedostatku sreće, suđenju na štetu crno-belih ili nekom trećem faktoru.

Tek smo zakoračili u novembar, prošla su tri i po meseca od početka takmičenja, a crno-belima jedina uteha za sada je plasman u drugo kolo Kupa Srbije. Doduše, do maja naredne godine zvanični šampion još uvek ima realne šanse da obezbedi proleće u Evropi.

Realne na papiru, u praksi, veoma male, jer kako u narednih mesec dana sprečiti brod da ne potone kada voda nadire sa svih strana.

Kaznama!

Uprava Partizana namerava da povuče radikalan potez i da prvotimcima "skreše" plate, koje su, kako tvrde u klubu, sada postale redovne.

Celih 30 odsto, moglo se čuti posle potopa u Bilbau!

Najgore će, ipak, proći bugarski tandem Valeri Božinov i Ivan Bandalovski. Njih dvojicu će "selfi" iz Gornjeg Milanovca koštati 50 odsto.

Promena trenera nije donela rezultat. Zoran Milinković je otišao, a Ljubinko Drulović samo je nastavio stazom neuspeha, zabeleživši dve pobede (protiv Javora u Superligi i Sinđelića u Kupu) na šest utakmica od kada je seo na "vruću" klupu.

U Partizanu očigledno veruju da se igrači ne odnose dovoljno profesionalno prema dresu i to žele da promene novčanim kaznama. Uprava je, s obzirom na potez koji namerava da povuče, verovatno i dalje ubeđena da tim poseduje kvalitet, ali da je problem zalaganje provotimaca.

Još nisu uvideli i priznali greške koje su napravljili u traljavo odrađenom prelaznom roku. Dovođeni su nespremni igrači, povređeni, sumnjivog kvaliteta za minimum uloženog novca.

Neozbiljno za klub sa velikim ambicijama!

Poneko i prizna da Partizan plaća ceh igranja na dva fronta (zamislite dva fronta), ali u tome ne vidi odgovornost čelnika, već igrača i trenera.

Obećavali su mnogo, uradilo malo. Mislili su da će i to malo biti dovoljno, ali su se prevarili. U pitanju je očigledno neznanje i nedostatak iskustva vođenja velikog kluba, koji je za kratko vreme došao do proseka za čak i srpske standarde. Manje-više u svakom pogledu, najvažnije rezultatskom.

Interesantan je činjenica da su čelnici Partizana svu krivicu svalili na igrače i stručni štab, čak i na medicinsku službu. Sa druge strane, ostaju nemi na sve češće i glasnije prozivke navijača da bi u što kraćem roku trebalo da napuste klub, jer sportski rezultati (za navijače najvažniji) izostaju, a drugi nisu opipljivi.

Tribine stadiona u Humskoj iz meča u meč sve su praznije, tako da ih verovatno mnogo i ne plaši glas publike...

Uskoro će uz aktere, možda, biti i jedni na utakmicama svog kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar