Суперлига Србије, 17. коло - најава...

Наставља се такмичење у Суперлиги. Звезда јури рекорд, Партизан против Јагодине вида европске и домаће ране.

Фудбал 06.11.2015 | 18:00
Суперлига Србије, 17. коло - најава...

Црвена звезда у 17. колу Суперлиге дочекује Металац и може да оствари 14. победу у низу, што је само једна мање од рекорда од 15 везаних тријумфа оствареног пре две сезоне под вођством Славише Стојановића.

ВОЈВОДИНА - РАДНИК (петак, 6.новембар, 18 часова)

Војводина против Радника из Сурдулице тражи прву победу после четири кола. Новосађани су у претходна четири првенствена сусрета забележили два ремија и два пораза. Да ли ће "лале" успети да се тргну против екипе која је дебитант у Суперлиги? Неће им бити лако, јер је Радник показао да има квалитет. Сурдуличани су чак осам пута играли нерешено. Уз три победе и пет пораза екипа Радника је стигла до салда од 17 освојених бодова, а то је довољно за 12. место на табели. Занимљиво је да Сурдуличани нису претрпели ниједан пораз у претходних седам мечева, два поседња решили су у своју корист (Спартак 1:0 и Нови Пазар 2:0), док су у осталих пет ремизирали са својим противницима.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - МЕТАЛАЦ (субота 7. новембар, 18 часова)

Металац долази у госте неприкосновеном лидеру, Црвеној звезди, након победе над Партизаном, Звезда је у одличној форми, једина је непоражена у лиги и има 13 узастопних победа. Екипа Металца ове сезоне игра доста промењиво, остварила је само четири тријумфа, али је у претходном колу направила велико изненађење савладавши актуелног шампиона, екипу Партизана (1:0). Занимљиво је да је то уједно била и прва победа Милановчана на свом стадиону у текућем шампионату и да су они више успеха имали на гостујућим теренима са којих су донели укупно десет бодова. Са билансом од 18 освојених бодова екипа Металца тренутно заузима 11. место на табели.

ЈАГОДИНА - ПАРТИЗАН (недеља, 8. новембар, 17 часова)

Јагодина је "фењераш". Има само једну победу у досадашњем току шампионата, а са само шест постигнутих погодака у досадашњих шеснаест одиграних првенствених кола убедљиво су најнеефикаснији тим у елити. Партизан је далеко испод свог реномеа, очекивања... У последњих осам првенствених кола Партизан је остварио само две победе. Партизан је у досадашњем току првенства примио чак 22 гола, исто колико и Јагодина! Уз то, Партизан се, традиционално, баш и не проводи добро у Јагодини, па је исход овог меча неизвестан. Партизан је у овој сезони најубедљивију победу остварио баш против Јагодине (у 2. колу било је 6:0 за црно-беле), али је у Јагодини прошле сезоне (26. октобра 2014. године) поражен 0:1. Било је то, занимљиво, после убедљивог пораза од Бешикташа, а и црно-бели иду у Јагодину сада после такође убедљивог пораза од Атлетик Билбаа 1:5.

ПАРОВИ 17. КОЛА:

петак:
Војводина - Радник (18х)

субота:

Борац - Вождовац (13)
Нови Пазар - Младост (13)
ОФК Београд - Раднички Ниш (13)
Спартак - Јавор (13)
Црвена звезда - Металац (18)

Недеља:

Рад - Чукарички (13)
Јагодина - Партизан (17)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 44 бода, Борац 30, Чукарички 26, Партизан 25, Јавор 25, Раднички 25, Војводина 22, Вождовац 21, Нови Пазар 20, Младост 20, Металац 18, Радник 17, ОФК Београд 15, Рад 13, Спартак 11, Јагодина 11.

Коментари / 0

Оставите коментар