Superliga Srbije, 17. kolo - najava...

Nastavlja se takmičenje u Superligi. Zvezda juri rekord, Partizan protiv Jagodine vida evropske i domaće rane.

Fudbal 06.11.2015 | 18:00
Superliga Srbije, 17. kolo - najava...

Crvena zvezda u 17. kolu Superlige dočekuje Metalac i može da ostvari 14. pobedu u nizu, što je samo jedna manje od rekorda od 15 vezanih trijumfa ostvarenog pre dve sezone pod vođstvom Slaviše Stojanovića.

VOJVODINA - RADNIK (petak, 6.novembar, 18 časova)

Vojvodina protiv Radnika iz Surdulice traži prvu pobedu posle četiri kola. Novosađani su u prethodna četiri prvenstvena susreta zabeležili dva remija i dva poraza. Da li će "lale" uspeti da se trgnu protiv ekipe koja je debitant u Superligi? Neće im biti lako, jer je Radnik pokazao da ima kvalitet. Surduličani su čak osam puta igrali nerešeno. Uz tri pobede i pet poraza ekipa Radnika je stigla do salda od 17 osvojenih bodova, a to je dovoljno za 12. mesto na tabeli. Zanimljivo je da Surduličani nisu pretrpeli nijedan poraz u prethodnih sedam mečeva, dva posednja rešili su u svoju korist (Spartak 1:0 i Novi Pazar 2:0), dok su u ostalih pet remizirali sa svojim protivnicima.

CRVENA ZVEZDA - METALAC (subota 7. novembar, 18 časova)

Metalac dolazi u goste neprikosnovenom lideru, Crvenoj zvezdi, nakon pobede nad Partizanom, Zvezda je u odličnoj formi, jedina je neporažena u ligi i ima 13 uzastopnih pobeda. Ekipa Metalca ove sezone igra dosta promenjivo, ostvarila je samo četiri trijumfa, ali je u prethodnom kolu napravila veliko iznenađenje savladavši aktuelnog šampiona, ekipu Partizana (1:0). Zanimljivo je da je to ujedno bila i prva pobeda Milanovčana na svom stadionu u tekućem šampionatu i da su oni više uspeha imali na gostujućim terenima sa kojih su doneli ukupno deset bodova. Sa bilansom od 18 osvojenih bodova ekipa Metalca trenutno zauzima 11. mesto na tabeli.

JAGODINA - PARTIZAN (nedelja, 8. novembar, 17 časova)

Jagodina je "fenjeraš". Ima samo jednu pobedu u dosadašnjem toku šampionata, a sa samo šest postignutih pogodaka u dosadašnjih šesnaest odigranih prvenstvenih kola ubedljivo su najneefikasniji tim u eliti. Partizan je daleko ispod svog renomea, očekivanja... U poslednjih osam prvenstvenih kola Partizan je ostvario samo dve pobede. Partizan je u dosadašnjem toku prvenstva primio čak 22 gola, isto koliko i Jagodina! Uz to, Partizan se, tradicionalno, baš i ne provodi dobro u Jagodini, pa je ishod ovog meča neizvestan. Partizan je u ovoj sezoni najubedljiviju pobedu ostvario baš protiv Jagodine (u 2. kolu bilo je 6:0 za crno-bele), ali je u Jagodini prošle sezone (26. oktobra 2014. godine) poražen 0:1. Bilo je to, zanimljivo, posle ubedljivog poraza od Bešiktaša, a i crno-beli idu u Jagodinu sada posle takođe ubedljivog poraza od Atletik Bilbaa 1:5.

PAROVI 17. KOLA:

petak:
Vojvodina - Radnik (18h)

subota:

Borac - Voždovac (13)
Novi Pazar - Mladost (13)
OFK Beograd - Radnički Niš (13)
Spartak - Javor (13)
Crvena zvezda - Metalac (18)

Nedelja:

Rad - Čukarički (13)
Jagodina - Partizan (17)

TABELA: Crvena zvezda 44 boda, Borac 30, Čukarički 26, Partizan 25, Javor 25, Radnički 25, Vojvodina 22, Voždovac 21, Novi Pazar 20, Mladost 20, Metalac 18, Radnik 17, OFK Beograd 15, Rad 13, Spartak 11, Jagodina 11.

Komentari / 0

Ostavite komentar