Осам година тишине о убиству Вукелића!

Временске одреднице у медијским извјештајима и цвијеће на гробу - то је све што се мијења у случају убиства Милана Вукелића.

Република Српска 06.11.2015 | 22:55
Осам година тишине о убиству Вукелића!

Ни осам година од његове бруталне ликвидације, у непосредној близини сједишта републичког МУП-а, нису објелодањена имена починилаца, као ни налогодаваца убиства. На Тргу Крајине у Бањалуци ће у суботу, 7.новембра, од 11 часова бити одржана протестна шетња због овог некажњеног злочина.

Полиција зна ко је починио, а ко наручио убиство Милана Вукелића, али не жели да саопшти и то је застрашујуће за друштво у којем живимо, каже на 8 -годишњицу убиства Вукелићева сестра Љиљана Тодоровић.

У протеклим годинама саслушано је више од 200 особа, многи су полиграфисани. Вјештачењем остатака експлозивне направе у лабораторији МУП-а епублике Српске, откривено је да се ради о 800 грама разорног ТНТ-а, појачаног металним опиљцима и ексерима, што су касније потврдили и форензичари америчког ФБИ-ја. У међувремену је понуђена и награда од 100.000 марака за информацију која би довела до откривања убица. Узалуд.

У моменту експлозије, с Вукелићем су у возилу "форд фиеста" били Слава Пепиновић, конобарица из кафића "Вучко", чији је власник био убијени, те чувар из кафића Томислав Добрњац, којем су након тешких повреда ампутиране обје ноге. Новинар Миљан Ковач писао је о сазнањима до којих је Вукелић дошао, односно спрези грађевинске мафије и власти како у Бањалуци, тако и на републичком нивоу. Да није закаснио на састанак са Вукелићем и сам би настрадао.

Интересантно је да је још 25. децембра 2008. године тадашњи директор Полиције Републике Српске Урош Пена изјавио да је полиција рјешила случај убиства Милана Вукелића, али да је проблем доказати кривицу починилаца и налогодаваца. Пена се није још дуго задржао на позицији директора. И главни републички тужилац Махмут Шврака својевремено је изјавио да не постоји политичка воља за рјешавање овог злочина.

Породица и пријатељи су за Вукелића говорили да је изузетно поштен човјек, који није желио учествовати у корупцији или било којој криминалној радњи. Смијењен је са одговорне функције у ЗИБЛ-у и то након што је упорно одбијао да да сагласност за реконструкцију парка "Петар Кочић" у центру Бањалуке. Тада му је пријећено да "и по цијену живота мора дати сагласност за тај парк".

(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Стивен сегал

06.11.2015 15:28

Назалост кад те политика рокне или стоји иза егзикуције та дјела вјецито остају нерасветљена..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

06.11.2015 15:35

Сваки коментар је збиља сувишан. А из Српца су Бајић,Тегелтија и Лепир Жрлимир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Лучанин.

06.11.2015 16:11

Волио бих да се сазна име убице.Ако хоће полиција може привести починиоце за 24х.

Name

КГБЛ

06.11.2015 16:04

Молим све који имају могуцности да сутра у 11 сати додју код Боске у Бањалуци,то је најмање сто моземо урадити за насег хероја,Вукелиц Милана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

страх

06.11.2015 18:29

Досло би 100 000 хиљада људи,али их страх!!!

Name

поп

06.11.2015 16:24

Циста удбаска ликвидација

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

06.11.2015 16:34

Нису ни досад ниста урадили а сада под водјствон Лукаца поготоно ниста неце урадит он је стално био слуга резиму Милорада Додика сјетите се ста су он и цераниц радили кад су са тенковима Сфора русили институције РС а Лукац се добро разумије у минско експлозивна средства био је комадант специјалне полиције у то вријеме

ОДГОВОРИТЕ