ЕЛ: Може ли Звезда до сензације?!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком дочекују Фенербахче од 20 часова у Комбанк арени у оквиру четвртог кола А групе Евролиге.

Кошарка 06.11.2015 | 18:20
ЕЛ: Може ли Звезда до сензације?!

Црвено-бели су у првом колу декласирали Стразбур, али онда су доживели два више него убедљива пораза на гостовањима Реал Мадриду и Химкију. И Фенер такође није још до краја уигран и пружа променљиве партије – мучили су се и победили Бајерн код куће на старту такмичења, затим су убедљиво изгубили у Стразбуру, да би потом победили Реал.

"Фенербахче је направио много промена у тиму, иако је прошле сезоне био фантастичан у Евролиги, ове жели још више. Имају најтрофејнијег тренера у Европи, искусне играче и сигурно ће реаговати на неке поразе. Циљ нам је да будемо бољи него у протеклим мечевима", рекао је тренер Звезде Дејан Радоњић.

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић каже да ће публика представљати ветар у леђа црвено-белима.

"Ово је важна утакмица за оба тима, као и свака у Евролиги, а посебно у тешкој групи као што је наша. Покушаћемо да одиграмо концентрисано свих 40 минута. Морамо да будемо свесни да неће бити лако јер навијачи Црвене звезде дају велику подршку са трибина и помажу екипи", каже Обрадовић.

Звезда је донекле повратила самопоуздање тријумфом над Партизаном, а Марко Гудурић свестан је да његов тим чека велики изазов.

“Велика утакмица. Надамо се пуној Арени и великој подршци са трибина. Везали смо две баш лоше партије на гостовањима, али сада смо провели мало више времена заједно са Штимцем и Милером, одрадили смо скупа више тренинга и мислим да ћемо сваким даном бити бољи“, изјавио је 20-годишњи бек.

Богдан Богдановић, бивши кошаркаш Партизана, враћа се у Београд на нови окршај са вечитим ривалом.

“Добро смо припремљени, знамо каква нас атмосфера очекује, Звезда боље игра на домаћем терену и чека нас тешка утакмица“, каже Богдановић.

Звезда је ослабљена неиграњем већ неко време одсутних Немање Дангубића и Луке Митровића, а проблема са леђима имао је Мајк Цирбес.

Група А, четврто коло
четвртак, 5. новембар
Химки – Стразбур 88:62
Реал – Бајерн 101:99
петак, 6. новембар
20.00 Црвена звезда – Фенербахче

Табела: Химки 3/1, Реал 2/2, Бајерн 2/2, Фенербахче 2/1, Црвена звезда 1/2, Стразбур 1/3.

Коментари / 0

Оставите коментар