EL: Može li Zvezda do senzacije?!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom dočekuju Fenerbahče od 20 časova u Kombank areni u okviru četvrtog kola A grupe Evrolige.

Košarka 06.11.2015 | 18:20
EL: Može li Zvezda do senzacije?!

Crveno-beli su u prvom kolu deklasirali Strazbur, ali onda su doživeli dva više nego ubedljiva poraza na gostovanjima Real Madridu i Himkiju. I Fener takođe nije još do kraja uigran i pruža promenljive partije – mučili su se i pobedili Bajern kod kuće na startu takmičenja, zatim su ubedljivo izgubili u Strazburu, da bi potom pobedili Real.

"Fenerbahče je napravio mnogo promena u timu, iako je prošle sezone bio fantastičan u Evroligi, ove želi još više. Imaju najtrofejnijeg trenera u Evropi, iskusne igrače i sigurno će reagovati na neke poraze. Cilj nam je da budemo bolji nego u proteklim mečevima", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović kaže da će publika predstavljati vetar u leđa crveno-belima.

"Ovo je važna utakmica za oba tima, kao i svaka u Evroligi, a posebno u teškoj grupi kao što je naša. Pokušaćemo da odigramo koncentrisano svih 40 minuta. Moramo da budemo svesni da neće biti lako jer navijači Crvene zvezde daju veliku podršku sa tribina i pomažu ekipi", kaže Obradović.

Zvezda je donekle povratila samopouzdanje trijumfom nad Partizanom, a Marko Gudurić svestan je da njegov tim čeka veliki izazov.

“Velika utakmica. Nadamo se punoj Areni i velikoj podršci sa tribina. Vezali smo dve baš loše partije na gostovanjima, ali sada smo proveli malo više vremena zajedno sa Štimcem i Milerom, odradili smo skupa više treninga i mislim da ćemo svakim danom biti bolji“, izjavio je 20-godišnji bek.

Bogdan Bogdanović, bivši košarkaš Partizana, vraća se u Beograd na novi okršaj sa večitim rivalom.

“Dobro smo pripremljeni, znamo kakva nas atmosfera očekuje, Zvezda bolje igra na domaćem terenu i čeka nas teška utakmica“, kaže Bogdanović.

Zvezda je oslabljena neigranjem već neko vreme odsutnih Nemanje Dangubića i Luke Mitrovića, a problema sa leđima imao je Majk Cirbes.

Grupa A, četvrto kolo
četvrtak, 5. novembar
Himki – Strazbur 88:62
Real – Bajern 101:99
petak, 6. novembar
20.00 Crvena zvezda – Fenerbahče

Tabela: Himki 3/1, Real 2/2, Bajern 2/2, Fenerbahče 2/1, Crvena zvezda 1/2, Strazbur 1/3.

Komentari / 0

Ostavite komentar