ЕЛ: Реал и Лаборал једва, нови шок Цедевите!

Кошаркаши Реала победили су Бајерн са 101:99 у оквиру четвртог кола Евролиге, а јунак тријумфа био је Џејси Керол. Кошаркаши Цедевите изненадили су Армани победом са 77:68, док је Лаборал Куча тек после продужетка победила Анадолу Ефес са 92:90 у четвртом колу Евролиге.

Кошарка 06.11.2015 | 11:00
ЕЛ: Реал и Лаборал једва, нови шок Цедевите!

‘Краљевски клуб’ и Баварци су одиграли сјајну утакмицу, чему у прилог говори број постигнутих поена на обе стране, а решио ју је Керол тројком три секунде пре краја утакмице.

Актуелни шампион Европе је тако дошао до друге победе у елитном такмичењу, док су изабраници Светислава Пешића доживели други пораз.

Реал и Бајерн су одиграли одличну утакмицу, пуну преокрета, у којој се чинило да је минхенски клуб близу велике победе, али је Керол распршио снове Пешићевог тима. Керол је у игру ушао 20 секунди пре краја меча, пошто је на другој страни Алекс Ренфро постигао тројку, а његов тим претходно прокоцкао осам поена предности, колико је износила разлика два минута и 45 секунди пре краја сусрета.

Јунак Реалове победе утакмицу је завршио са 14 поена, а најбољи играчи ‘краљевског клуба’ били су Руди Фернандес и Фелипе Рејес, који су уписали по 20 поена. Рејес је додао и 11 скокова, а одличан је био и Серхио Љуљ са 18 поена и шест скокова.

У редовима Бајерна, Нихад Ђедовић је уписао 22 поена, један више од Ренфроа, док је Кеј Си Риверс имао 15. Душко Савановић је за скоро 17 минута на терену имао девет поена и по два скока и асистенције, док Василије Мицић није улазио у игру.

У првој утакмици четвртог кола групе А, Химки је декласирао Стразбур са 88:62, а у петак од 20 часова се састају Црвена звезда и Фенербахче.

Група А, четврто коло
четвртак, 5. новембар
Химки – Стразбур 88:62
Реал – Бајерн 101:99
петак, 6. новембар
Црвена звезда – Фенербахче 20.00

Табела: Химки 3/1, Реал 2/2, Бајерн 2/2, Фенербахче 2/1, Црвена звезда 1/2, Стразбур 1/3.

У једином преосталом мечу групе Б, Олимпијакос је имао веома лак посао против Лиможа, пошто га је декласирао са 75:49.

Шампион Хрватске је у Милану дошао до друге победе у елитном такмичењу ове сезоне и то после сјајне игре у последњој четвртини.

Много преокрета је виђено у Милану, пошто је Цедевита после прве четвртине водила са 21:11, да би се домаћи тим пробудио и вратио утакмицу у егал, пре него што је хрватски тим задао коначан ударац.

Цедевиту је предводио Миро Билан са 16 поена и шест скокова, Џејмс Вајт је додао 15 поена и седам скокова, а Лука Бабић 13 поена и по пет скокова и асистенција. Двоцифрени учинак имао је и Марко Араповић, који је утакмицу завршио са 11 поена и шест скокова.

Код Арманиија, Алесандро Ђентиле је уписао 19 поена, Крунослав Симон је додао 16 поена, а Оливер Лафајет 14. Запажен је био и Џамел Меклин са шест поена и десет скокова.

Цедевита је тако остварила другу победу у елитном такмичењу, док је Армани уписао трећи пораз.

У Виторији је виђена сигурно једна од најузбудљивијих утакмица кола, коју је Лаборал решио у своју корист тек после продужетака. Претходно Дерик Браун у последњим тренуцима утакмице изборио продужетак после промашаја Дарија Шарића, али су домаћи кошаркаши били концентрисанији када је било најпотребније у додатних пет минута. Лаборал је у дербију за чело табеле тако дошао до треће победе, док је Ефес доживео други пораз.

Јанис Бурусис се посебно истакао у редовима Лаборала са 18 поена и 11 скокова, Мајк Џејмс је додао 16 поена, а Јака Блажич два мање, исто и Фабијен Косур који је додао и пет скокова.

Међу изабраницима Душана Ивковића, Томас Ертел је имао 26 поена и шест асистенција, Џејсон Грјнџер је утакмицу завршио са 16 поена, док је Браун уписао 15 поена.

Олимпијакос је дуел са Лиможом решио у другом полувремену, пошто су му кошаркаши француског клуба задавали велике проблеме у првих 20 минута.

Најбољи међу Пирејцима, који су остварили трећи тријумф, био је Јоргос Принтезис са 15 поена и шест скокова, Патрик Јанг је додао 13 поена и десет скокова, а Ди Џеј Стробери 12 поена. Српски кошаркаш Никола Милутинов за 11 минута на терену уписао је два поена и пет скокова.

Код Лиможа, у трећем поразу, истакао се само Ренди Калпепер са десет поена.

Група Б, четврто коло
четвртак, 5. новембар
Лаборал Куча – Анадолу Ефес 92:90
Емпорио Армани – Цедевита 68:77
Олимпијакос – Лимож 75:49

Табела: Лаборал 3/1, Олимпијакос 3/1, Анадолу Ефес 2/2, Цедевита 2/2, Емпорио Армани 1/3, Лимож 1/3.

Коментари / 0

Оставите коментар