EL: Real i Laboral jedva, novi šok Cedevite!

Košarkaši Reala pobedili su Bajern sa 101:99 u okviru četvrtog kola Evrolige, a junak trijumfa bio je Džejsi Kerol. Košarkaši Cedevite iznenadili su Armani pobedom sa 77:68, dok je Laboral Kuča tek posle produžetka pobedila Anadolu Efes sa 92:90 u četvrtom kolu Evrolige.

Košarka 06.11.2015 | 11:00
EL: Real i Laboral jedva, novi šok Cedevite!

‘Kraljevski klub’ i Bavarci su odigrali sjajnu utakmicu, čemu u prilog govori broj postignutih poena na obe strane, a rešio ju je Kerol trojkom tri sekunde pre kraja utakmice.

Aktuelni šampion Evrope je tako došao do druge pobede u elitnom takmičenju, dok su izabranici Svetislava Pešića doživeli drugi poraz.

Real i Bajern su odigrali odličnu utakmicu, punu preokreta, u kojoj se činilo da je minhenski klub blizu velike pobede, ali je Kerol raspršio snove Pešićevog tima. Kerol je u igru ušao 20 sekundi pre kraja meča, pošto je na drugoj strani Aleks Renfro postigao trojku, a njegov tim prethodno prokockao osam poena prednosti, koliko je iznosila razlika dva minuta i 45 sekundi pre kraja susreta.

Junak Realove pobede utakmicu je završio sa 14 poena, a najbolji igrači ‘kraljevskog kluba’ bili su Rudi Fernandes i Felipe Rejes, koji su upisali po 20 poena. Rejes je dodao i 11 skokova, a odličan je bio i Serhio Ljulj sa 18 poena i šest skokova.

U redovima Bajerna, Nihad Đedović je upisao 22 poena, jedan više od Renfroa, dok je Kej Si Rivers imao 15. Duško Savanović je za skoro 17 minuta na terenu imao devet poena i po dva skoka i asistencije, dok Vasilije Micić nije ulazio u igru.

U prvoj utakmici četvrtog kola grupe A, Himki je deklasirao Strazbur sa 88:62, a u petak od 20 časova se sastaju Crvena zvezda i Fenerbahče.

Grupa A, četvrto kolo
četvrtak, 5. novembar
Himki – Strazbur 88:62
Real – Bajern 101:99
petak, 6. novembar
Crvena zvezda – Fenerbahče 20.00

Tabela: Himki 3/1, Real 2/2, Bajern 2/2, Fenerbahče 2/1, Crvena zvezda 1/2, Strazbur 1/3.

U jedinom preostalom meču grupe B, Olimpijakos je imao veoma lak posao protiv Limoža, pošto ga je deklasirao sa 75:49.

Šampion Hrvatske je u Milanu došao do druge pobede u elitnom takmičenju ove sezone i to posle sjajne igre u poslednjoj četvrtini.

Mnogo preokreta je viđeno u Milanu, pošto je Cedevita posle prve četvrtine vodila sa 21:11, da bi se domaći tim probudio i vratio utakmicu u egal, pre nego što je hrvatski tim zadao konačan udarac.

Cedevitu je predvodio Miro Bilan sa 16 poena i šest skokova, Džejms Vajt je dodao 15 poena i sedam skokova, a Luka Babić 13 poena i po pet skokova i asistencija. Dvocifreni učinak imao je i Marko Arapović, koji je utakmicu završio sa 11 poena i šest skokova.

Kod Armaniija, Alesandro Đentile je upisao 19 poena, Krunoslav Simon je dodao 16 poena, a Oliver Lafajet 14. Zapažen je bio i Džamel Meklin sa šest poena i deset skokova.

Cedevita je tako ostvarila drugu pobedu u elitnom takmičenju, dok je Armani upisao treći poraz.

U Vitoriji je viđena sigurno jedna od najuzbudljivijih utakmica kola, koju je Laboral rešio u svoju korist tek posle produžetaka. Prethodno Derik Braun u poslednjim trenucima utakmice izborio produžetak posle promašaja Darija Šarića, ali su domaći košarkaši bili koncentrisaniji kada je bilo najpotrebnije u dodatnih pet minuta. Laboral je u derbiju za čelo tabele tako došao do treće pobede, dok je Efes doživeo drugi poraz.

Janis Burusis se posebno istakao u redovima Laborala sa 18 poena i 11 skokova, Majk Džejms je dodao 16 poena, a Jaka Blažič dva manje, isto i Fabijen Kosur koji je dodao i pet skokova.

Među izabranicima Dušana Ivkovića, Tomas Ertel je imao 26 poena i šest asistencija, Džejson Grjndžer je utakmicu završio sa 16 poena, dok je Braun upisao 15 poena.

Olimpijakos je duel sa Limožom rešio u drugom poluvremenu, pošto su mu košarkaši francuskog kluba zadavali velike probleme u prvih 20 minuta.

Najbolji među Pirejcima, koji su ostvarili treći trijumf, bio je Jorgos Printezis sa 15 poena i šest skokova, Patrik Jang je dodao 13 poena i deset skokova, a Di Džej Stroberi 12 poena. Srpski košarkaš Nikola Milutinov za 11 minuta na terenu upisao je dva poena i pet skokova.

Kod Limoža, u trećem porazu, istakao se samo Rendi Kalpeper sa deset poena.

Grupa B, četvrto kolo
četvrtak, 5. novembar
Laboral Kuča – Anadolu Efes 92:90
Emporio Armani – Cedevita 68:77
Olimpijakos – Limož 75:49

Tabela: Laboral 3/1, Olimpijakos 3/1, Anadolu Efes 2/2, Cedevita 2/2, Emporio Armani 1/3, Limož 1/3.

Komentari / 0

Ostavite komentar