Српска кућа која је одушевила свијет

На планини Маљен, јужно од Ваљева саграђена је мала викендица која је толико једноставна, а толико посебна, да никога не може оставити равнодушним, па чак ни оне који воле луксуз и раскош.

Србија 06.11.2015 | 08:03
Српска кућа која је одушевила свијет

Тијана и Андреја Митровић, који се баве пројектовањем и дизајнирањем су творци ове викендице која је требало да покаже како модерна и традиционална архитектура може да се споји, па су за крајни резултат своје идеје добили викендицу на обронцима Маљена, која се савршено уклапа у околину.

Инспирисани су били српском традиционалном брвнаром, а планински објекат је димензијама усклађен с природном вегетацијом, ниским зимзеленим растињем, док је његов облик проистекао из планинских услова и уклопљен је у отворени, стрми и каменити терен.

Вјеровали или не, иако дјелује као веома мала, ова викендица може да прими и до седам људи. На два спрата је, па је у њеном доњем дијелу смјештена кухиња, дневна соба и трпезарија, а на спрату се налази купатило и велика пространа спаваћа соба из које се пружа предиван поглед на пејзаж.

Све ово је дио пројекта младих архитеката Србије, а колико је успјешан и колико је задивио свијет показује чињеница да су вијест о овој викендици прењели и водећи свјетски магазини из свијета архитектуре “Wаллпапер” и “Арцхаилy“.

Извор: НН/блог.тендер5.нет

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

дивља јабука

06.11.2015 08:31

Глупост само таква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баци поглед

06.11.2015 08:47

Види код криминалаца,мозда ти се несто и допадне.

Name

маја

06.11.2015 09:50

Све похвале за младе архитекте.Бас је лијепа и функционална.Одусевио ме је овај кров.

Name

Игор

06.11.2015 11:42

Слазем се. Права глупост. Толико цоскова непотребних, каква функционалност. Цуј осам људи? Мозе као сардине.

Name

Патриота

06.11.2015 11:41

Скромност је како видим данас мана!!! Анекад је била Врлина (мала слатка и фукционална Викендица) љепа идеја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

06.11.2015 13:21

Свака ћаст за архитекте. Ови што негативно коментаришу вјероватно нису прочитали у тексту да се ради о ,,викендици,, а не о вили. Мала лијепа свако би је пожелио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

06.11.2015 23:18

Ово је куца за гледање не за зивот. Она је оцигледно имала на уму патуљке неке који би овде зивили.Сви ти цоскови и бетон стварно немају везе са мозгом у овој средини.Јасно ми је ста је хтјела али је на крају испала глупа.

ОДГОВОРИТЕ