ЕЛ: Тео срушио Дарушафаку, Бросе добио Макаби!

Кошаркаши московског ЦСКА победили су Дарушафаку на гостовању са 80:75 у четвртом колу Евролиге, уз сјајну партију Милоша Теодосића.

Кошарка 05.11.2015 | 22:30
ЕЛ: Тео срушио Дарушафаку, Бросе добио Макаби!

Шампион Русије је у Истанбулу дошао до четврте победе у елитном такмичењу и тако задржао максимални скор, док је турски клуб доживео трећи пораз.

Московљани су водили током целе утакмице, а у трећем периоду, који су добили са 22:9, изгледало је као да је она и решена. Међутим, домаћи кошаркаши су се пробудили, али су тек у финишу непажњом играча ЦСКА успели да смање разлику. Пред последњих 15 секунди, Московљани су водили 80:71, али је Лук Харангоди својим поенима довео Каршијаку на само минус пет.

ЦСКА је до четвртог тријумфа предводио Теодосић са 22 поена, девет асистенција, два скока и једном украденом лоптом, уз пет изгубљених за мање од 30 минута на терену. Уз њега, двоцифрени учинак у победничком тиму имао је још само Нандо Де Коло, који је уписао 19 поена и пет скокова.

У домаћем тиму, Харангоди је имао 18 поена и седам скокова, док је Маркус Слотер уписао 12 поена и осам скокова.

У јединој преосталој утакмици кола која је одиграна у четвртак, Бросе Баскетс је у Бамбергу имао релативно лак посао против Макабија и славио је са 77:66.

После низа преокрета, израелски тим је преузео контролу над утакмицом у трећем периоду, у којем је било 22:9 за госте, да би шампион Немачке узвратио у последњој четвртини и на крају рутински привео меч крају.

Најбољи у победничком тиму био је Данијел Тајс са 16 поена и седам скокова, Бредли Вонамејкер је додао поен мање, уз осам скокова и четири асистенције, док су Никос Зисис и Јанис Стрелнијекс уписали по десет поена.

Код Макабија, Девин Смит је имао 19 поена и шест скокова, док је Брајан Рендл утакмицу завршио са 11 поена.

Бросе је тако дошао до друге победе у елитном такмичењу и остао је на трећем месту табеле, док је Макаби доживео трећи пораз и тренутно је претпоследњи у групи Д.Последњи меч кола у петак од 20.45 у Малаги играју Уникаха и Динамо.

Група Д, четврто коло
четвртак, 5. новембар
Бросе – Макаби 77:66
Дарушафака – ЦСКА 75:80

петак, 6. новембар
Уникаха – Динамо 20.45

Табела: ЦСКА 4/0, Уникаха 3/0, Бросе 2/2, Дарушафака 1/3, Макаби 1/3, Динамо Сасари 0/3.

Коментари / 0

Оставите коментар