EL: Teo srušio Darušafaku, Brose dobio Makabi!

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su Darušafaku na gostovanju sa 80:75 u četvrtom kolu Evrolige, uz sjajnu partiju Miloša Teodosića.

Košarka 05.11.2015 | 22:30
EL: Teo srušio Darušafaku, Brose dobio Makabi!

Šampion Rusije je u Istanbulu došao do četvrte pobede u elitnom takmičenju i tako zadržao maksimalni skor, dok je turski klub doživeo treći poraz.

Moskovljani su vodili tokom cele utakmice, a u trećem periodu, koji su dobili sa 22:9, izgledalo je kao da je ona i rešena. Međutim, domaći košarkaši su se probudili, ali su tek u finišu nepažnjom igrača CSKA uspeli da smanje razliku. Pred poslednjih 15 sekundi, Moskovljani su vodili 80:71, ali je Luk Harangodi svojim poenima doveo Karšijaku na samo minus pet.

CSKA je do četvrtog trijumfa predvodio Teodosić sa 22 poena, devet asistencija, dva skoka i jednom ukradenom loptom, uz pet izgubljenih za manje od 30 minuta na terenu. Uz njega, dvocifreni učinak u pobedničkom timu imao je još samo Nando De Kolo, koji je upisao 19 poena i pet skokova.

U domaćem timu, Harangodi je imao 18 poena i sedam skokova, dok je Markus Sloter upisao 12 poena i osam skokova.

U jedinoj preostaloj utakmici kola koja je odigrana u četvrtak, Brose Baskets je u Bambergu imao relativno lak posao protiv Makabija i slavio je sa 77:66.

Posle niza preokreta, izraelski tim je preuzeo kontrolu nad utakmicom u trećem periodu, u kojem je bilo 22:9 za goste, da bi šampion Nemačke uzvratio u poslednjoj četvrtini i na kraju rutinski priveo meč kraju.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Danijel Tajs sa 16 poena i sedam skokova, Bredli Vonamejker je dodao poen manje, uz osam skokova i četiri asistencije, dok su Nikos Zisis i Janis Strelnijeks upisali po deset poena.

Kod Makabija, Devin Smit je imao 19 poena i šest skokova, dok je Brajan Rendl utakmicu završio sa 11 poena.

Brose je tako došao do druge pobede u elitnom takmičenju i ostao je na trećem mestu tabele, dok je Makabi doživeo treći poraz i trenutno je pretposlednji u grupi D.Poslednji meč kola u petak od 20.45 u Malagi igraju Unikaha i Dinamo.

Grupa D, četvrto kolo
četvrtak, 5. novembar
Brose – Makabi 77:66
Darušafaka – CSKA 75:80

petak, 6. novembar
Unikaha – Dinamo 20.45

Tabela: CSKA 4/0, Unikaha 3/0, Brose 2/2, Darušafaka 1/3, Makabi 1/3, Dinamo Sasari 0/3.

Komentari / 0

Ostavite komentar