Видео: Јувентусов најдражи џокер одлази у пензију!

Ел Пантерон качи копачке о клин! Марсело Залајета донео одлуку да оконча професионалу каријеру!

Фудбал 06.11.2015 | 21:15
Видео: Јувентусов најдражи џокер одлази у пензију!

Када читаву деценију проведете у дресу једног од највећих клубова на свету, онда на крају каријере можете да кажете да је она била више него успешна. Некадашњи велики џокер Старе даме, а сада фудалер уругвајског Пењарола, Марсело Залајета (36), одлчио је да каже збогом професионалном фудбалу и после пуне две деценије окачи копачке о клин.

Био је један од омиљених "џокера" навијача Старе даме, за коју је на укупно 101 наступу постигао 16 голова, а многи од њих били су и најважнији за славни торински клуб у то време. Залајета се може похвалити са три освојене шампионске титуле, али и головима против највећих шпанских клубова Реала и Барселоне у Лиги шампиона. Барсу је у сезони 2002/2003. елиминисао у четвртфиналу поготком у 114. минуту на Ноу Кампу после центаршута Биринделија, док је у сезони 2004/2005. био одговоран за елиминацију Краљевског клуба у осмини финала голом у 116. минуту.

Његов погодак одлучио је и финале Купа Италије у априлу 2002. године против Парме, а 2007. године одиграо је значајну улогу у повратку Јувентуса у Серију А. Током боравка у торинском великану добио је надимак Ел Пантерон или Велики пантер.

Каријеру је започео у Данубију, потом играо у Пењаролу, одакле је 1997. године стигао у Јувентус и ту остао невероватних 10 година, рачунајући и позајмице у Емполи, Севиљу и Перуђу.
"Престаћу да играм у првој половини следеће године. Схватио сам да не могу да пружим оно што сам некада могао. Не осећам да сам препрека у клубу, али то је моја лична одлука коју сам донео пре неколико месеци. Било би лепо да каријеру завршим као шампион, али без обзира на резултат, донео сам одлуку. Ово нема везе са мојим уговором или повредама. Скоро никада се нисам повређивао, али мислим да је време. Играћу свој последњи Копа Либертадорес", рекао је Уругвајац.

Залајета је из Јувентуса отишао у Наполи, који је његову куповину тада половину његовог уговора платио 1.400.000 евра. Последњи клуб у Европи био му је Кајзери, за који је у сезони 2010/2011. постигао седам голова, а 2011. године одлучио се на повратак у Пењарол, где је у последње четири године освојио једну шампионску титулу.

Коментари / 0

Оставите коментар