Video: Juventusov najdraži džoker odlazi u penziju!

El Panteron kači kopačke o klin! Marselo Zalajeta doneo odluku da okonča profesionalu karijeru!

Fudbal 06.11.2015 | 21:15
Video: Juventusov najdraži džoker odlazi u penziju!

Kada čitavu deceniju provedete u dresu jednog od najvećih klubova na svetu, onda na kraju karijere možete da kažete da je ona bila više nego uspešna. Nekadašnji veliki džoker Stare dame, a sada fudaler urugvajskog Penjarola, Marselo Zalajeta (36), odlčio je da kaže zbogom profesionalnom fudbalu i posle pune dve decenije okači kopačke o klin.

Bio je jedan od omiljenih "džokera" navijača Stare dame, za koju je na ukupno 101 nastupu postigao 16 golova, a mnogi od njih bili su i najvažniji za slavni torinski klub u to vreme. Zalajeta se može pohvaliti sa tri osvojene šampionske titule, ali i golovima protiv najvećih španskih klubova Reala i Barselone u Ligi šampiona. Barsu je u sezoni 2002/2003. eliminisao u četvrtfinalu pogotkom u 114. minutu na Nou Kampu posle centaršuta Birindelija, dok je u sezoni 2004/2005. bio odgovoran za eliminaciju Kraljevskog kluba u osmini finala golom u 116. minutu.

Njegov pogodak odlučio je i finale Kupa Italije u aprilu 2002. godine protiv Parme, a 2007. godine odigrao je značajnu ulogu u povratku Juventusa u Seriju A. Tokom boravka u torinskom velikanu dobio je nadimak El Panteron ili Veliki panter.

Karijeru je započeo u Danubiju, potom igrao u Penjarolu, odakle je 1997. godine stigao u Juventus i tu ostao neverovatnih 10 godina, računajući i pozajmice u Empoli, Sevilju i Peruđu.
"Prestaću da igram u prvoj polovini sledeće godine. Shvatio sam da ne mogu da pružim ono što sam nekada mogao. Ne osećam da sam prepreka u klubu, ali to je moja lična odluka koju sam doneo pre nekoliko meseci. Bilo bi lepo da karijeru završim kao šampion, ali bez obzira na rezultat, doneo sam odluku. Ovo nema veze sa mojim ugovorom ili povredama. Skoro nikada se nisam povređivao, ali mislim da je vreme. Igraću svoj poslednji Kopa Libertadores", rekao je Urugvajac.

Zalajeta je iz Juventusa otišao u Napoli, koji je njegovu kupovinu tada polovinu njegovog ugovora platio 1.400.000 evra. Poslednji klub u Evropi bio mu je Kajzeri, za koji je u sezoni 2010/2011. postigao sedam golova, a 2011. godine odlučio se na povratak u Penjarol, gde je u poslednje četiri godine osvojio jednu šampionsku titulu.

Komentari / 0

Ostavite komentar