А мислили су да није за ''Краљевски клуб''...!

Кејлор Навас оборио рекорд Лиге шампиона! Мигел Анхел Моја иде у историју...

Фудбал 06.11.2015 | 20:00
А мислили су да није за ''Краљевски клуб''...!

"Нисам могао да браним у Реалу зато што сам ружан. Стварно је тако било", говорио је својевремено Херман "Мајмун" Бургос, бивши голман, а сада помоћник Дијега Симеонеа у стручном штабу Атлетика. Ни Кејлор Навас баш и није модел са писте. Вероватно то и нема много везе, вероватно је у питању жеља да се међ стативе посади ипак Шпанац - и то подједнако сјајан - Давид Де Хеа, али чињеница је да су у мадридском Реалу од доласка Костариканца на стадион “Сантјаго Бернабеу“ Навасу наменили улогу резервисте.

Међутим, када је постало очигледно да Икер Касиљас више није онај стари, када је постало јасно да Манчестер јунајтед баш и не намерава да тако лако препусти Де Хеу великом европском ривалу и призна да је мањи клуб, што ипак јесте, у Реалу нису имали избор но да 28-годишњем голману пруже шансу.

Време ће показати, али можда је та принудна ситуација била нешто најбоље што је Реалу могло да се деси.

Откако је дошао у Мадрид наиме Навас заиста осликава онај термин који се тако често користи при описивању најбољих голмана - хоботница. Само пробајте да се сетите неке његове велике грешке. Или се сетите победе над Селтом (3:1) и свих његових пантерских скокова, сетите се и одбрањеног пенала Антоану Гризману у Мадрилењу.

А сада је ту и један статистички податак да њиме потхрани биографију. Навас је у другом мечу са Пари Сен Жерменом , а имали су Свеци о-хо-хо прилика, одиграо и своју шесту утакмицу у Лиги шампиона у којој није примио гол (прошле сезоне је бранио само против Базела и Лудогореца) чиме је поставио рекорд елитног европског такмичења.

До сада је он био у власништву Мигела Анхела Моје, који је бранећи гол Валенсија, па Атлетика одолевао првих 528 минута. Навас је границу померио на 540 минута. Јер заиста јесте само за највеће клубове.

Коментари / 0

Оставите коментар