A mislili su da nije za ''Kraljevski klub''...!

Kejlor Navas oborio rekord Lige šampiona! Migel Anhel Moja ide u istoriju...

Fudbal 06.11.2015 | 20:00
A mislili su da nije za ''Kraljevski klub''...!

"Nisam mogao da branim u Realu zato što sam ružan. Stvarno je tako bilo", govorio je svojevremeno Herman "Majmun" Burgos, bivši golman, a sada pomoćnik Dijega Simeonea u stručnom štabu Atletika. Ni Kejlor Navas baš i nije model sa piste. Verovatno to i nema mnogo veze, verovatno je u pitanju želja da se međ stative posadi ipak Španac - i to podjednako sjajan - David De Hea, ali činjenica je da su u madridskom Realu od dolaska Kostarikanca na stadion “Santjago Bernabeu“ Navasu namenili ulogu rezerviste.

Međutim, kada je postalo očigledno da Iker Kasiljas više nije onaj stari, kada je postalo jasno da Mančester junajted baš i ne namerava da tako lako prepusti De Heu velikom evropskom rivalu i prizna da je manji klub, što ipak jeste, u Realu nisu imali izbor no da 28-godišnjem golmanu pruže šansu.

Vreme će pokazati, ali možda je ta prinudna situacija bila nešto najbolje što je Realu moglo da se desi.

Otkako je došao u Madrid naime Navas zaista oslikava onaj termin koji se tako često koristi pri opisivanju najboljih golmana - hobotnica. Samo probajte da se setite neke njegove velike greške. Ili se setite pobede nad Seltom (3:1) i svih njegovih panterskih skokova, setite se i odbranjenog penala Antoanu Grizmanu u Madrilenju.

A sada je tu i jedan statistički podatak da njime pothrani biografiju. Navas je u drugom meču sa Pari Sen Žermenom , a imali su Sveci o-ho-ho prilika, odigrao i svoju šestu utakmicu u Ligi šampiona u kojoj nije primio gol (prošle sezone je branio samo protiv Bazela i Ludogoreca) čime je postavio rekord elitnog evropskog takmičenja.

Do sada je on bio u vlasništvu Migela Anhela Moje, koji je braneći gol Valensija, pa Atletika odolevao prvih 528 minuta. Navas je granicu pomerio na 540 minuta. Jer zaista jeste samo za najveće klubove.

Komentari / 0

Ostavite komentar