Херој из руског авиона: Чудом преживио

Дечак извучен из разореног трупа руског теретног авиона који се срушио у Јужном Судану имао је луду срећу. Он је један од двоје људи који су живи извучени из олупине авиона.

Свијет 05.11.2015 | 21:20
Херој из руског авиона: Чудом преживио

Дечак пореклом из Јужног Судана извучен је из трупа са лакшим повредама. Дете које није напунило ни годину дана постало је херој несреће пошто је једино преживело пад авиона. Друга особа која је жива извучена из олупине касније је подлегла повредама.

Одмах по спасавању, дечак се нашао у центру пажње. Велики број људи који су се нашли на лицу места окупио се око њега, желевши да се увери да му живот није угрожен.

На месту пада авиона у близини реке Бели Нил, недалеко од главног града Џубе, могла су се видети крвава тела погинулих разбацана на све стране. Међу њима се налази 12 путника и шест чланова посаде, пет Јерменаца и један Рус.

Украјински дипломата у Кенији каже да је у авиону било пет Руса. Беживотна тела и даље се извлаче, па тачан број мртвих није познат, али је живот изгубила најмање 41 особа.

Погинуло је 18 особа које су се налазиле у авиону, док су остале жртве пада становници Јужног Судана који су се налазили у близини пада авиона.

Срушени авион произведен је 1971. године, а власник компаније "Аллиед Сервицес", на чије име се летелица води, приведен је на саслушање у полицијску станицу у Џуби.

Извор: Даилy Маил

Коментари / 0

Оставите коментар