Роси: Жалим због својих поступака!

Пред одлучујућу трку сезоне, деветоструки светски шампион Валентино Роси рекао је да жали због својих поступака који су довели до инцидента са Марком Маркесом.

Остали спортови 06.11.2015 | 19:00
Роси: Жалим због својих поступака!

‘Доктор’ је пре две недеље, на Великој награди Малезије, избацио Маркеса из трке пошто је покушао да га натера да оде прешироко, па је дошло до контакта. Млади Шпанац је претходно током неколико кругова агресивно изазивао возача Јамахе и неколико пута је дошло и до контакта између њих двојице.

Роси је после трке на стази “Сепанг” добио три казнена бода, због чега ће на Великој награди Валенсије у недељу стартовати са зачеља. Пред одлучујућу трку сезоне, ‘Доктор’ има седам бодова више од свог тимског колеге Хорхеа Лоренца.

“На крају, нажалост нисам имао никакву другу опцију, и жалим што сам отишао широко и нисам пратио своју нормалну линију, али осим тога, мислим да је боље да причамо о предстојећем викенду”, рекао је Роси новинарима на стази “Рикардо Тормо”, “Старт са зачеља све компликује, свакако би трка била тешка, али сада ће све бити теже из многих углова. Али, ту сам, покушаћу да дам свој максимум, да останем концентрисан и одрадим добар посао током викенда и будем најбржи што могу, а видећемо шта ће се десити после старта”.

Пошто је Суд за арбитражу у спорту раније током дана одбио Росијев захтев за одлагање примене казне коју је добио пре две недеље, Италијан је истакао да је оставио Сепанг иза себе.

“Многи причају о трци у Малезији, о инциденту, и то је јер сам возио и био сам усресређен на свој задатак и покушао сам да схватим да ли је могуће да се борим за титулу на нормалан начин. С једног аспекта, то се није десило, пошто ћу стартовати последњи, а што се тиче коначне одлуке Суда, потребно је време. Мораћемо да сачекамо и видимо шта ће одлучити, али пред нама је последња трка, знамо шта нам је циљ и покушаћемо да дамо свој максимум”, нагласио је Роси, “Трка је дуга, чека нас 30 кругова, а када стартујете последњи, морате више да ризикујете. Рано је сада причати о трци, морам да видим какав потенцијал имам, да направимо права подешавања и избор пнеуматика у односу на услове”.

‘Доктор’ је такође потврдио да не планира да напусти Мото ГП шампионат, пошто је претходно у Малезији наговестио да постоји шанса да се уопште не нађе на старту трке у Валенсији. Уз то, додао је да није изгубио страст према спорту због инцидента са Маркесом.

“Мој сан је био да се борим за титулу и после веома добре сезоне то и могу, али ћу покушати да се борим у нормалним условима. Што се тиче свега осталог, ситуација није смањила страст коју осећам према овом спорту или променила моје размишљање о будућности. Тркаћу се и наредне сезоне јер имам уговор, а такође ће се многе ствари променити и то ће можда утицати на шампионат, а потом ћу донети одлуку да ли ћу наставити да возим или не”, истакао је Роси.

Коментари / 0

Оставите коментар