Реченица из "Лајања на звезде" нема значај

Пре тачно 72 године, једног магловитог новембарског петка, на радију су се први пут зачуле речи "Тањуг јавља, Тањуг јавља".

Србија 05.11.2015 | 18:50
Реченица из "Лајања на звезде" нема значај

Од тада, па све до данашњег дана, те речи су биле синоним за тачне информације, али и за једну од најбољих изјава љубави у историји српског филма. Питање је да ли ће неки будући клинци уопште знати значење најбоље форе из "Лајања на звезде", јер ће Тањуг данас емитовати своју последњу вест.

"Како Тањуг јавља, ја те волим".

Ово су речи којима је Филозоф изјавио љубав лепој Даници у легендарном филму "Лајање на звезде". Иако ће ова фора следеће године прославити пунолетство, готово да нема особе која је не зна - и која се неће са сетом насмешити када је чује. Као подсетник на неко друго време, када су се љубав није изјављивала преко статуса на Фејсбуку, ова реченица ће свакако још дуго живети, али деца која данас имају годину дана вероватно никад неће моћи у потпуности да је схвате.

Јер се Тањуг (Телеграфска агенција нове Југославије) баш на дан оснивања званично гаси. Данас ће ова новинска агенција емитовати своју последњу вест, а колико сутра ће 180 запослених бити упућено на биро рада.

Престанком важења Закона о Тањугу, 31. октобра у поноћ, формално-правно је престала да постоји национална новинска агенција, али вести и даље стижу.

Извор: 24сата.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

05.11.2015 20:09

ТАЊУГ је била скраћеница за Телеграфска Агенција Нове (комунистичке) Југославије. Као комунистичко новинарска агенција састављена од комунистичкиx новинара окупљених са коца и конопца од горег оца и горе мајке она је служила не за објективно и истинито обавештења грађана бивше Југославије већ за ширење комунистичке државне пропаганде. Зато је ТАЊУГ требало давно укинути и умјесто те новинарске комунистичке агенције основати СРБску новинарску агенцију која ће бити у служби истине Христове и правде Божије!

ОДГОВОРИТЕ